Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Επιχείρηση «Χουανίτα» στη Μύκονο

❱❱ Εφοριακοί υποδυόμενοι τους Ισπανούς μίσθωσαν βίλα με 25.000 ευρώ για έξι μέρεςΛαβράκι έβγαλαν οι… Ισπανοί τουρίστες που έφτασαν στη Μύκονο στις αρχές Αυγούστου μισθώνοντας υπερπολυτελή κατοικία γνωστού επιχειρηματία με αντίτιμο 25.000 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις! 

Κι αυτό καθώς πίσω από τα ψευδώνυμα Χουανίτα, Ντολόρες, Αντόνιο και Κάρλος δεν βρίσκονταν ευκατάστατοι επισκέπτες από την Ισπανία αλλά τέσσερις Ελληνες εφοριακοί που επισκέφτηκαν το νησί στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης για τη φοροδιαφυγή!

Οπως ανακάλυψαν οι ελεγκτές, η βίλα, που βρίσκεται σε προνομιακή θέση στη Φτελιά, πρόσφερε ιλιγγιώδη έσοδα σε εκείνους που την εκμεταλλεύονταν τουριστικά, χωρίς ωστόσο να δηλώνουν ούτε ευρώ στην Εφορία!

Συγκεκριμένα, τα μέλη της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του μαύρου χρήματος που έρρεε άφθονο στην πολυτελή κατοικία του νησιού των ανέμων, όταν ύστερα από έρευνα σε ιστοσελίδες ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο του νησιού την αναζήτηση καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους.

Πράγματι, το μεσιτικό γραφείο τούς ενημέρωσε ότι η βίλα ήταν διαθέσιμη στις 2 Αυγούστου κι έτσι οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όπου τους παρέλαβε πολυτελές όχημα που είχε στείλει το μεσιτικό και τους οδήγησε στην κατοικία του γνωστού επιχειρηματία.

Εκεί εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού, στην οποία οι τέσσερις εφοριακοί αποκάλυψαν την πραγματική ταυτότητά τους και της ζήτησαν τα στοιχεία των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, εκείνη τους είπε πως πρόσφατα είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή που εκμεταλλεύεται το ακίνητο 19.200 ευρώ για οκτώ ημέρες διαμονής.

Από την εξονυχιστική έρευνα που ακολούθησε οι ελεγκτές ανακάλυψαν πως τον Απρίλιο 2018 είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου, η οποία έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα.

Μάλιστα, η μίσθωση αφορούσε επαγγελματική χρήση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ και δωδεκαετή περίοδο ισχύος, ενώ, όπως προέβλεπε το συμφωνητικό, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το μίσθωμα θα τριπλασιαζόταν.

Μόνο που στη συνέχεια οι έλεγχοι έδειξαν πως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία!

Αλλά εκτός από τον ιδιοκτήτη και ο μισθωτός έκανε τον… Κινέζο, αφού δεν δήλωνε εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε είχε κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρότι οι καταθέσεις των πελατών που μισθώνουν τη βίλα γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό!

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...