Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Αλβανία για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

❱❱ Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του newsbreak.gr

Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (φωτό) ζητεί από την Αλβανία ο Νίκος Δένδιας.

Οπως αποκαλύπτει το newsbreak.gr, με γραπτή απάντηση στη Βουλή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε αυστηρό μήνυμα στη γείτονα απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του 35χρονου Βορειοηπειρώτη στο χωριό Βουλιαράτι.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «από πλευράς μας έχουμε καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά ότι οι σχετικές έρευνες πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές, εμπεριστατωμένο πόρισμα, που να ρίχνει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να οδηγεί στην απόδοση δικαιοσύνης για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στην ΕΕΜ, για τις διμερείς σχέσεις και, εν τέλει, για την εικόνα της Αλβανίας ως προς την ευρωπαϊκή απαίτηση για κράτος δικαίου».

Σοβαρότητα

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει ο κ. Δένδιας στην απάντησή του, «επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό της σημαντικής υπόθεσης Κ. Κατσίφα. Ενημερώνει συστηματικά και ευαισθητοποιεί καταλλήλως διεθνείς εταίρους εν προκειμένω, όπως και για κάθε εξέλιξη, που επηρεάζει δυσμενώς τους ομογενείς μας στην Αλβανία».

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην εισαγγελική έρευνα από τη αλβανική Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας πως η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση θανάτωσης του Κ. Κατσίφα έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση τον παρελθόντα Μάρτιο ζήτησε και έλαβε, κατά τον αλβανικό Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση του πορίσματος.

Στην παρούσα φάση, όπως αποκαλύπτει ο κ. Δένδιας, «αναμένεται η δημοσιοποίηση της επίσημης έκθεσης της Αλβανικής Γενικής Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το μέλος της ΕΕΜ και Ελληνας πολίτης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο «Ιανός» έβγαλε φέρετρα στους δρόμους – Μακάβριο θέαμα στο χωριό Φυλακτή Καρδίτσας

Από την Εύα Παπαδάτου Έπειτα από τρία 24ωρα ασυνεννοησίας, αλλά και αγωνίας...

Γρ. Σκαλιστήρας: Το Thess Residences είναι η νέα εποχή φιλοξενίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της κατασκευής, του...

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...