Ανατροπή! Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η Τροία ιδρύθηκε το 3500 π.Χ.

❱❱ Ακόμη… αρχαιότερη από ό,τι πίστευαν οι αρχαιολόγοι έως σήμερα είναι η Τροία …

… όπως αποκαλύπτουν νέα ευρήματα που έφερε στο φως η σκαπάνη των ερευνητών!

Συγκεκριμένα, η εντυπωσιακή ανακάλυψη των αρχαιολόγων στην αρχαία Τροία, στην επαρχία Τσανάκαλε της Τουρκίας, μετακινεί το έτος ίδρυσης της ιστορικής πόλης έξι αιώνες νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν έως σήμερα.

«Εντοπίσαμε ίχνη στάχτης, κεραμικών και ξύλινων κατασκευών που πρέπει να καταχωριστούν στο επίπεδο 0» λέει ο υπεύθυνος αρχαιολόγος της περιοχής, ο Ρουστέμ Ασλάν, εξηγώντας πως οι αρχαιολόγοι έχουν χωρίσει τις ιστορικές περιόδους στην περιοχή σε επίπεδα, καταλήγοντας συνολικά σε 10, αριθμημένα από το 1 ως το 10 με βάση την παλαιότητα των ευρημάτων.

«5.500 χρόνια πριν»

«Αυτό δείχνει πως η ιστορική περίοδος εκείνου του επιπέδου χρονολογείται 5.500 χρόνια πριν» συμπληρώνει ο αρχαιολόγος, παραθέτοντας τα στοιχεία που δείχνουν πως η ομηρική πόλη της Ιλιάδας έχει τις ρίζες της πιο βαθιά στην Ιστορία από ό,τι γνωρίζαμε.

Η Τροία καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε πολλές φορές στο πέρασμα των αιώνων, εξαιτίας πολέμων, σεισμικών δονήσεων και άλλων φυσικών καταστροφών.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερα από 156 χρόνια και έχουν φέρει στο φως πολλές φάσεις της ιστορίας της Τροίας, ενώ μεταγενέστερες ανασκαφές αποκάλυψαν πόλεις χτισμένες διαδοχικά η μία πάνω στην άλλη στο πέρασμα των αιώνων.

Αν, πάντως, οι ενδείξεις των Τούρκων αρχαιολόγων αποδειχτούν ακριβείς, τότε η Τροία πρέπει να ιδρύθηκε το 3500 π.Χ, σε αντίθεση με τις προγενέστερες ανασκαφές, με τις οποίες τοποθετούνταν στη γραμμή της ιστορίας μεταξύ του 3000 π.Χ. και του 1300 μ.Χ., από την αρχαία ελληνική περίοδο ως και τη βυζαντινή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ