«Κόκκινος συναγερμός» σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε 15 περιοχές

❱❱ Οι αρμόδιες Αρχές της χώρας βρίσκονται σήμερα σε κόκκινο συναγερμό …

… λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 15 περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 4, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο. Οπως προειδοποιεί ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για τις περιοχές Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λακωνία, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία.

Εξάλλου στο επίπεδο 3, κίτρινου συναγερμού, βρίσκονται οι Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, εκτός της Ρόδου, Μεσσηνία, Αρκαδία, Επτάνησα, εκτός της Κέρκυρας, κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα, Θεσπρωτία, Μαγνησία, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος και Εβρος.

Σε αυξημένη ετοιμότητα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στο ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ