Ζητούν από τους εργαζομένους στο Praktiker να πιάνουν δουλειά στις 7 το πρωί!

❱❱ Για απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση κάνει λόγο η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΕΡΓΑ (Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα) …

… με αφορμή την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας Praktiker να ανοίγει στις 7 το πρωί τα καταστήματά της για το κοινό.

Η ΕΝΕΡΓΑ στην ανακοίνωσή της στέκεται τόσο στο γεγονός ότι, ανθρώπινα, οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το προσωπικό των Praktiker παραπέμπουν σε «εργοστασιακές βάρδιες» όσο και στις συμφωνίες που έχουν επέλθει με συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες φαίνεται ότι καταπατούνται.

«Μεμιάς, η πολυεθνική εταιρία PRAKTIKER ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων και ανοίγει τα καταστήματα για το κοινό από τις 7 το πρωί» αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη.

«Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής και απορυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων» τονίζει η ΕΝΕΡΓΑ, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα, με το ”έτσι θέλω”, αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

«Αυτές οι εργοδοτικές… διαταγές αγρύπνιας, που επιχειρεί να επιβάλει η πολυεθνική», σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη, «δεν πρέπει να περάσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία της ΕΝΕΡΓΑ καλεί το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στα Praktiker να κάνει γνωστό εάν έχει υπάρξει αντίδραση από το προσωπικό, εάν προηγήθηκε διαβούλευση με τους επικεφαλής της πολυεθνικής στην Ελλάδα και εάν ενημερώθηκε η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Παράλληλα, ζητά από τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου να καταδικάσουν την απόφαση της πολυεθνικής.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ