Ψάρεψαν σκουπίδια

❱❱ 400 κιλά απορριμμάτων στον βυθό του λιμανιού στο Κιάτο

Καρέκλες, ομπρέλες θαλάσσης, στάμνες, ελαστικά αυτοκινήτων, ακόμα και χαλιά έβγαλαν από τον βυθό ενός μικρού αλλά πολυσύχναστου λιμανιού στο Κιάτο οι δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης We Dive We Clean.

Στον υποβρύχιο καθαρισμό του λιμανιού που έγινε την Τετάρτη οι εθελοντές δύτες «ψάρεψαν» συνολικά 400 κιλά σκουπίδια. Μεταξύ των απορριμμάτων ήταν σίδερα, σχοινιά, δεκάδες κουτάκια αλουμινίου, γυάλινες συσκευασίες, λάστιχα οχημάτων, πήλινες γλάστρες, πλαστικές και ξύλινες καρέκλες, ομπρέλες, χαλιά και άλλα αντικείμενα!

Πριν από έναν μήνα οι δύτες της οργάνωσης είχαν βουτήξει στο λιμάνι του Κατακόλου στην Ηλεία και μέσα σε δύο μέρες έκαναν «ψαριά» στερεών απορριμμάτων βάρους ενός τόνου!

Δεκάδες ελαστικά αυτοκινήτων, κιούρτοι (συρμάτινες ή μεταλλικές παγίδες για την αλίευση ψαριών), βαριά αντικείμενα και εξαρτήματα, μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά (λάστιχα ποτίσματος κ.λπ.), αλουμινένια κουτάκια, χαλιά και καρέκλες ήταν μεταξύ των αντικειμένων που αλίευσαν οι δύτες.

kiato dytes 2

Σε έξι χρόνια

Η περιβαλλοντική οργάνωση We Dive We Clean έχει πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας και ανέλκυσης σκουπιδιών από τους βυθούς των ελληνικών θαλασσών αλλά και στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και έξι χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι εθελοντές δύτες έχουν καταφέρει να βγάλουν στην επιφάνεια 58 τόνους στερεών απορριμμάτων κατά τη διάρκεια 161 δράσεων υποβρύχιων καθαρισμών σε 37 προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Κόρινθος, οι Αγιοι Θεόδωροι, το Λουτράκι, το Διακοπτό, το Βραχάτι, το Ναύπλιο, η Βάρκιζα, η Ανάβυσσος, το Μικρολίμανο, η Νέα Πέραμος, η Σίφνος, η Αμοργός και η Κρήτη.

kiato dytes 1

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ