Κάνει ταμείο στο μποστάνι

❱❱ Τραπεζικός παράτησε τη δουλειά του και αφοσιώθηκε στην καλλιέργεια baby λαχανικών χωρίς χημικά στο Κιλκίς!

Παράτησε τη θέση του στην τράπεζα για να γίνει αγρότης στο Κιλκίς! Ο 44χρονος Νίκος Σταθόπουλος καλλιεργεί baby λαχανικά χωρίς χημικά και, όπως λέει, ζει το όνειρό του ως… Μικρός Καλλιεργητής, όπως ονομάζεται η επιχείρησή του.

«Μικρός γιατί δουλεύω σε μικρή έκταση και καλλιεργητής γιατί είμαι ένας καλλιτέχνης που εκτελώ… καλό έργο» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην τραπεζικός, που παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τη δουλειά του και ζει στο χωριό Ξηρόβρυση του Κιλκίς με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα ανοιχτό αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να μαζεύουν μόνοι τους για κατανάλωση τα micro και baby προϊόντα που καλλιεργεί ήδη. Εξάλλου, είχε πάθει δύο πνευμονικές εμβολές και αυτό τον έκανε να στραφεί στη γη και να βρει την υγειά του, όπως ο ίδιος λέει.

Στην Εδεσσα

Ολα άλλαξαν το 2014, όταν παρακολούθησε ένα εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας στο κέντρο φυσικής καλλιέργειας στην Εδεσσα.

«Τότε μου ήρθε η τρελή ιδέα να αφήσω πίσω ό,τι έκανα μέχρι τότε και να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη γη» είπε ο 44χρονος, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τις πρακτικές που ακολουθούνται στο εξωτερικό και κυρίως στην Ολλανδία, που έχει παράδοση στα λεγόμενα μικρολαχανικά, ξεκίνησε την καλλιέργεια και βγήκε τελικά στην αγορά τον Μάρτιο του 2018.

«Αυτό που οραματίζομαι και δουλεύω σήμερα είναι να πείσω τον κόσμο να καταναλώνει υγιεινές και ωφέλιμες τροφές, απαλλαγμένες από χημικά. Βρίσκομαι σε αναζήτηση έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στόχος μου είναι να μεταφέρω όλη μου τη δραστηριότητα στο νέο μου σπίτι από την Ξηρόβρυση Κιλκίς όπου βρίσκομαι σήμερα (…) Ακολουθούμε τις αρχές της φυσικής καλλιέργειας (natural farming) του Masanobu Fukuoka, χρησιμοποιούμε βιολογικούς σπόρους ανοιχτής γονιμοποίησης, δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα μα ούτε και χημικά λιπάσματα, δεν σκαλίζουμε, δεν βοτανίζουμε και ανακυκλώνουμε σχεδόν τα πάντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.