Το Εφετείο Πατρών «κούρεψε» την αποζημίωση μοτοσικλετιστή

❱❱ Σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση προχώρησε το Μονομελές Εφετείο Πατρών το οποίο «κούρεψε» στο… μισό την αποζημίωση που δικαιούται ένας οδηγός μοτοσικλέτας …

… κρίνοντας ότι φέρει ευθύνη για τον τραυματισμό του επειδή δεν φορούσε κράνος όταν ενεπλάκη σε τροχαίο με διερχόμενο αυτοκίνητο!

Το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε πριν από μερικές μέρες έκρινε επί της ουσίας ότι η παράλειψη του δικυκλιστή να φορέσει κράνος τον καθιστά συνυπαίτιο στο τροχαίο, ακόμη και αν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για το συμβάν.

Ειδικότερα, το Εφετείο Πατρών έκρινε ότι στον συγκεκριμένο οδηγό θα έπρεπε να επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 2.500 ευρώ, η οποία θα κάλυπτε τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των θλαστικών τραυμάτων που υπέστη σε κεφάλι και πρόσωπο, τις αμοιβές των γιατρών, τη μετεγχειρητική παρακολούθησή του, καθώς και πλείστες άλλες δαπάνες που κατέβαλε το θύμα για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Απόφαση

Ωστόσο, με την ίδια απόφαση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει σταθμό και «πιλότο» για τον τρόπο με τον οποίο η Δικαιοσύνη θα αντιμετωπίζει πλέον παρόμοιες υποθέσεις, ο εφέτης έκρινε ότι το «ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται (ο οδηγός) για τη δαπάνη αυτή πρέπει να μειωθεί κατά ποσοστό 50%»!

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτήν την κρίση θεωρώντας ότι η παράλειψη του οδηγού να φορέσει κράνος συνιστά παράβαση κανόνα ασφαλείας!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ