Ο μητροκτόνος της Ρόδου έβαλε στο μάτι την κληρονομιά της μακαρίτισσας

❱❱ Ο ισοβίτης Νίκος Μπατζακάκης διεκδικεί με έφεση μέρος της μεγάλης περιουσίας που άφησε πίσω της η άτυχη ηλικιωμένη! 

Μετά το σοκ που προκάλεσε το καλοκαίρι του 2012, όταν κατακρεούργησε με μαχαίρι την ίδια του τη μητέρα Ευαγγελία Ιεροβασίλη, ο μητροκτόνος της Ρόδου έχει το θράσος να απαιτεί με νομικά μέσα μέσα από τις φυλακές να… κληρονομήσει μέρος της μεγάλης περιουσίας που άφησε η άτυχη ηλικιωμένη!

Ο Νίκος Μπατζακάκης, που εκτίει ποινή ισοβίων, έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και του ετεροθαλούς αδελφού του Τσαμπίκου Κουφάδη, με την οποία κηρύχθηκε ανάξιος να κληρονομήσει τη μητέρα του.

Έπειτα από αναβολή, η έφεση του μητροκτόνου πρόκειται να συζητηθεί στις 20 του μηνός στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η Ιεροβασίλη, που βρήκε φρικτό θάνατο από το χέρι του παιδιού της που κρατούσε το μαχαίρι, είχε δημιουργήσει σημαντική περιουσία με περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα, καταθέσεις περίπου 70.000 ευρώ και θυρίδα σε τράπεζα με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», πρωτόδικα είχε γίνει δεκτή η αγωγή του Τσαμπίκου Κουφάδη, ο οποίος ζει στην Αυστραλία, σε βάρος του έγκλειστου ετεροθαλούς αδελφού του που ζητούσε το μερίδιό του στην περιουσία.

f3 spiti 2

Στα αδέλφια του

Τον Νοέμβριο του 2014 εκδόθηκε κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με το οποίο η περιουσία του μητροκτόνου και της μητέρας του κατέληγε στον αδελφό και στην αδελφή του, ενώ απέκλειε τον Μπατζακάκη από τα υπάρχοντα της άτυχης Ιεροβασίλη.

Όμως ο ίδιος, αν και έκοψε με βάναυσο τρόπο το νήμα της ζωής της μητέρας του, ζητεί να λάβει όσα δικαιούται από την περιουσία της.

Όπως υποστηρίζει ο μητροκτόνος στην έφεσή του, κακώς αποκλείστηκε από την περιουσία, καθώς -όπως αναφέρουν τα έγγραφα που προσκόμισε στα δικαστήρια- η χρόνια εξάρτηση από ουσίες τού είχε προκαλέσει σοβαρές ψυχικές διαταραχές που του προκάλεσαν ανικανότητα αντίληψης του άδικου χαρακτήρα της πράξης του και ανικανότητα συμμόρφωσης.

Παρούσα στο φρικιαστικό σκηνικό της δολοφονίας ήταν και η Ρωσίδα σύντροφος του δράστη. Οι δυο τους είχαν συναντήσει την ανυποψίαστη 61χρονη στην αυλή του σπιτιού της και της ζήτησαν να τους φτιάξει καφέ.

Αυτό ήταν η πρόφαση γιατί, όταν η γυναίκα γύρισε την πλάτη στον γιο της, εκείνος της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε τουλάχιστον 13 φορές στον θώρακα και στην πλάτη!

Μάλιστα, επειδή η γυναίκα ψυχορραγούσε, η Ρωσίδα -αθωώθηκε από το δικαστήριο- φέρεται ότι φώναξε στον τότε 26χρονο δράστη «αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές» και τότε εκείνος της κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα στον λαιμό!

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ