Το «στρατηγείο» του Lak στο σφυρί

❱❱ Το κτίριο στην Κάντζα, που προοριζόταν από τον σχεδιαστή να γίνει η Μέκκα της μόδας, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 25 Σεπτεμβρίου

Το μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα, το οποίο προοριζόταν από τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του να γίνει η Μέκκα της ελληνικής -και όχι μόνο- fashion showbiz, αλλά στο τέλος κατάντησε κτίριο-φάντασμα, βγαίνει στο σφυρί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το εντυπωσιακό ακίνητο-φιλέτο, που αγόρασε ο Λάκης Γαβαλάς το 2009, βρίσκεται δίπλα στην Αττική Οδό, έχει συνολική επιφάνεια 14.956,94 τ.μ., και βγαίνει σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 494.000 ευρώ, την ώρα που η εκτιμώμενη αξία του αγγίζει τα 37.000.000 ευρώ!

Μεταξύ άλλων, διαθέτει βιομηχανικό κτίσμα επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, επιφάνειας 1.388 τ.μ. Στους χώρους του ο εκκεντρικός επιχειρηματίας είχε μεταφέρει την έδρα των εταιριών του, ενώ στα υπερσύγχρονα γραφεία είχε δημιουργήσει μία σειρά από καταπληκτικές αίθουσες για επιδείξεις μόδας, εκθέσεις, κοινωνικά και επιχειρηματικά events.

Στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Βασικοί λόγοι ήταν η κακή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από στελέχη της εταιρίας του και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων.

Η Εφορία κάνει ελέγχους στην επιχείρηση και βρίσκει χρέη ύψους 15.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Τα επόμενα χρόνια ο Λάκης Γαβαλάς θα συλληφθεί εφτά φορές, ενώ τον Απρίλιο του 2012 τού επιβλήθηκε ποινή κράτησης 14 μηνών και αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2013.

Τα χρέη

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ο δαιμόνιος επιχειρηματίας είχε διαθέσει τα ακίνητά του στο κράτος, ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του, όμως το υπουργείο Οικονομικών αδιαφόρησε στις επανειλημμένες δημόσιες εκκλήσεις του.

Τον Ιούνιο του 2013 ο φυλακισμένος επιχειρηματίας είχε ζητήσει εγγράφως από τον υπουργό Οικονομικών και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο (συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής) το κτίριο στην Κάντζα (έδρα της πτωχευμένης εταιρίας ένδυσης – υπόδησης .Lak), με αντάλλαγμα τη διαγραφή των οφειλών του.

Το αίτημα είχε στηριχτεί σε πρόταση που είχε διατυπώσει τρεις μήνες νωρίτερα ο τότε περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Η Περιφέρεια θα εξοικονομούσε έτσι 10.000.000 ευρώ, τα οποία πληρώνει κάθε χρόνο σε ενοίκια για υπηρεσίες, οι οποίες στεγάζονται σε συνολικά 38 κτίρια.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ