Μέτρα περίθαλψης και οικονομικής στήριξης των πληγέντων στο Μάτι

❱❱ Κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται αύριο το σχέδιο νόμου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που …

… εκδόθηκε τον Ιούλιο και αφορούσε τις άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της περιοχής στο Μάτι. Μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα να χαραχτεί τάχιστα από το ΤΕΕ ένα νέο πρότυπο χωρικό σχέδιο για την περιοχή, με δέσμευση να το παραδώσει μέσα σε έναν χρόνο.

Ως προς τις άμεσες ανάγκες, δίνεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αποφάσεις του να προχωρά τάχιστα σε ενέργειες που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών από εστίες κινδύνου.

Επιπλέον, προβλέπονται μέτρα για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Ειδικότερα, συντάσσεται εντός δύο μηνών μητρώο εγκαυματιών και διάθεσης των πάσης φύσεων φαρμάκων, ενώ θα παρέχεται πλήρης κάλυψη και άμεση χορήγηση στους εγκαυματίες όλων των υγειονομικών υλικών και ό,τι άλλο κρίνουν οι θεράποντες ιατροί τους για την αποκατάσταση της υγείας τους και δεν θα αφορά μόνο τα περσινά θύματα.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι 10/8/2020 η προθεσμία για την υποβολή στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις φονικές πυρκαγιές και έως τις 31/7/2020 η αναστολή σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, αφορά πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, εξώσεις κ.λπ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ