Τζιχαντιστές στην πόρτα μας!

❱❱ Το newsbreak.gr αποκάλυψε έγγραφο για τουλάχιστον εφτά συλλήψεις στα σύνορα από το 2017

Τουλάχιστον εφτά επικίνδυνους τζιχαντιστές, που χρησιμοποίησαν τη χώρα μας για να περάσουν στην Ευρώπη έπειτα από την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχουν συλλάβει οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. από το 2017 έως σήμερα, όπως αποκάλυψε με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι συγκεκριμένοι συνελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια στα σύνορα, όπως απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν γνωστοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης και, μάλιστα, για τους περισσότερους υπήρχαν διεθνή εντάλματα σύλληψης από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών.

Στο έγγραφο που αποκαλύπτει το newsbreak.gr ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Επισημαίνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017-2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά εφτά αλλοδαποί». Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέληξε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εγρήγορση και έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

«Διευκρινίζεται ότι από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο».

Το σχετικό ένταλμα

«Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (ευρωπαϊκό ή διεθνές) από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή.

Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές – εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».

untitled 12

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ