Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Φέρτε μου τον Παλαιοκώστα!

❱❱ Θέμα τιμής για τον Χρυσοχοΐδη η σύλληψη του Νο 1 καταζητούμενου

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σαφείς εντολές να βάλουν σε προτεραιότητα τη σύλληψη του υπ’ αριθμόν ένα Ελληνα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα έδωσε στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς θεωρεί θέμα τιμής να λογοδοτήσει ο επονομαζόμενος «Φαντομάς» για τον θάνατο του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη, στον 7ο όροφο του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, σε σύσκεψη που είχε πριν από μερικές ημέρες με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που έχουν επωμιστεί τα τελευταία χρόνια την αποστολή αναζήτησης του ασύλληπτου δραπέτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε επιτακτικά τη σύλληψη του μετρ των αποδράσεων.

Η επιμονή του στο θέμα του εντοπισμού του Βασίλη Παλαιοκώστα έγκειται στο γεγονός ότι ο τότε υπασπιστής του σκοτώθηκε το απόγευμα της 24ης Ιουνίου 2010, όταν άνοιξε έναν φάκελο που προοριζόταν για τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός με τον οποίο ήταν παγιδευμένος.

Δακτυλικό αποτύπωμα

Οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν τότε να απομονώσουν με τη χρήση ειδικών χημικών ένα δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ’ ένα χαρτί που βρισκόταν μέσα στον επίμαχο φάκελο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το αποτύπωμα ανήκε στον καταζητούμενο Παλαιοκώστα, που φέρεται ότι μετέφερε και ταχυδρόμησε τον παγιδευμένο φάκελο, ενώ άλλο πρόσωπο φέρεται ότι κατασκεύασε τη βόμβα. Πάντως, στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο δραπέτης αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

«Σε ένα φάκελο που ποτέ δεν είδα, ποτέ δεν έπιασα, ποτέ δεν ταχυδρόμησα, η αστυνομία εντόπισε ολόκληρο παλαμικό μου αποτύπωμα!» γράφει στο βιβλίο ο Ελληνας «Φαντομάς».

Εννέα χρόνια αργότερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάθεται ακόμη μια φορά στην υπουργική καρέκλα και η «πληγή» που άφησε ο ατιμώρητος ως τώρα θάνατος του υπασπιστή του δεν έχει κλείσει.

Έτσι, ανανέωσε την εντολή του στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να έχουν ως βασική προτεραιότητα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρώπου που θεωρεί υπεύθυνο. Μάλιστα, εξετάζει με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επικήρυξη για τον «Φαντομά», η οποία φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που θα έχει στη διάθεσή της όλα τα υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης, με σκοπό να ανακαλύψει τα ίχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει εδώ και καιρό τόσο στην Αντιτρομοκρατική όσο και στην Ασφάλεια Αττικής θέλουν τον Παλαιοκώστα να έχει κάνει πλαστική στο πρόσωπό του και να έχει διαφύγει στο εξωτερικό μαζί με τη σύντροφό του και το παιδί τους, κάνοντας μια νέα αρχή στην πολυτάραχη ζωή του, πιθανότατα σε κάποια χώρα των Βαλκανίων.

«Φιλανθρωπίες», απαγωγές βιομηχάνων και χολιγουντιανές αποδράσεις

«Ρομπέν των φτωχών», «βασιλιάς των ορέων», «Φαντομάς» είναι μερικά από τα προσωνυμία που ακολουθούν τον Βασίλη Παλαιοκώστα και συνοδεύουν τις φήμες για τη φιλανθρωπική δράση του πλέον καταζητούμενου Ελληνα.

Λένε πως άφηνε μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχε κλέψει τα οχήματά τους για να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν και ότι με μέρος της λείας του από τις τράπεζες που λήστευε, προίκιζε φτωχές κοπέλες στη γενέτειρά του τα Τρίκαλα! Τι είναι αλήθεια και τι μύθος μόνο ο ίδιος ο «Φαντομάς» γνωρίζει.

Η δράση του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν μαζί με τον αδελφό του Νίκο και τον φίλο του Κώστα Σαμαρά δημιούργησαν την πρώτη τους συμμορία. Εκαναν μόνο ληστείες σε τράπεζες και δεν πείραζαν άνθρωπο, όπως λέγεται ότι ήταν το δόγμα τους.

Ο Βασίλης έδειξε νωρίς την ικανότητά του ως μετρ των αποδράσεων, διαφεύγοντας το 1991 από τις Φυλακές Χαλκίδας. Την ίδια εποχή έρχεται σε επαφή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, μέσω ενός «κολλητού» του ιδεολόγου του χώρου με ακαδημαϊκή μόρφωση.

Τον Δεκέμβριο του 1995 μαζί με τον αδελφό του και τους συνεργούς τους απαγάγουν τον Βορειοελλαδίτη βιομήχανο Χαΐτογλου και εισπράττουν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές ως λύτρα.

Το 1999 ο Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται έπειτα από τροχαίο σε περιοχή της Θεσσαλίας. Επτά χρόνια μετά δραπετεύει με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι.

Το 2008 απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά και παίρνει ως λύτρα μερικά εκατομμύρια ευρώ. Λίγο καιρό μετά συλλαμβάνεται στο κρησφύγετό του στη Θεσσαλονίκη, αλλά το 2009 πετά και πάλι προς την ελευθερία ξανά με τον Αλκέτ Ριζάι, με ελικόπτερο μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

4 5 f4 1335281

Ο τρομο-φάκελος που σκότωσε τον Υπασπιστή του Υπουργού

Ήταν απόγευμα της 24ης Ιουνίου του 2010 όταν μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνιζε το πολυώροφο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζονταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ. Οι αστυνομικοί φρουροί έτρεξαν στον έβδομο όροφο, όπου εκείνη την εποχή βρισκόταν το γραφείο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το διπλανό γραφείο από αυτό του υπουργού είχε σχεδόν καταστραφεί από την έκρηξη, ενώ στο δάπεδο κειτόταν αιμόφυρτο το άψυχο σώμα του υπασπιστή του Γιώργου Βασιλάκη (φωτό) και δίπλα του υπήρχαν υπολείμματα από έναν φάκελο.

Οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσαν στο σημείο, κατάλαβαν πως ο άτυχος υπασπιστής είχε ανοίξει έναν παγιδευμένο φάκελο, που είχε παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λίγες ημέρες μετά έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι οι ειδικοί των εργαστηρίων είχαν καταφέρει να απομονώσουν με τη χρήση ειδικών χημικών ένα πλήρες δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί του φακέλου, που είχε μείνει άθικτο από την έκρηξη.

Το εύρημα στάλθηκε αμέσως στη Σήμανση για να συγκριθεί με το περιεχόμενο του ΑΣΑΔΑ, της βάσης δεδομένων με τα δακτυλικά αποτυπώματα σεσημασμένων. Λίγη ώρα αργότερα τα στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζαν ότι η έρευνα αποκάλυψε πως το αποτύπωμα ανήκε στον πιο καταζητούμενο Ελληνα κακοποιό, τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Πλέον, η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «Φαντομά» περνούσε σε άλλα χέρια. Ο ογκώδης φάκελος με τα στοιχεία και τα πεπραγμένα της ταραχώδους ζωής του διαβιβάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία τον χειρίζεται έως σήμερα.

4 5 f3 vasilakis 1

offer

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...