Πράσινο φως για τη μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο

❱❱ Σύμφωνα με το newsbreak.gr, το νέο σωφρονιστήριο θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας

Υστερα από αμέτρητες υποσχέσεις στην τοπική κοινωνία και εμπαιγμούς που συνεχίστηκαν επί δεκαετίες, διαφαίνεται στον ορίζοντα η οριστική απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς άναψε το πράσινο φως για τη μεταφορά τους στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για μια έκταση 93 στρεμμάτων, που πήρε το τελικό ΟΚ από τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως φάνηκε από την αυτοψία που πραγματοποίησε το newsbreak.gr στον χώρο, υπάρχουν τουλάχιστον έξι εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία έχουν λεηλατηθεί από επιτήδειους, που έχουν ξηλώσει τα ηλεκτρολογικά καλώδια και τους σωλήνες του νερού, ενώ ο χώρος είναι γεμάτος μπάζα.

Προφανώς, η καταλληλότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων θα εξεταστεί, καθώς είχαν διαφορετική χρήση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να γίνει με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με χρονοδιάγραμμα ανέγερσης τα τρία χρόνια.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι κάθε κτίριο που θα κατασκευαστεί στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα -αρχικά προβλέπονται δύο- θα έχει δυνατότητα κράτησης περίπου 600-700 ατόμων, που θα είναι κυρίως υπόδικοι.

Στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα τηρηθεί το πλέον σύγχρονο πρωτόκολλο που ισχύει διεθνώς, με συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, όπως τζάμερ, για να παρεμποδίζονται οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων, κάμερες ασφαλείας και υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κελιά.

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης περιοχής είναι η εγγύτητα στην Αττική Οδό, άρα εξασφαλίζονται ασφαλέστερες και συντομότερες μεταγωγές και εύκολη πρόσβαση στα επισκεπτήρια, ενώ βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως το Θριάσιο.

4 5 f11 img 0839

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ