Νέοι για πάντα!

❱❱ Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στα επόμενα δώδεκα χρόνια θα κυκλοφορήσει το χάπι κατά της γήρανσης!

Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν σε πέντε με 12 χρόνια με τη λήψη ενός χαπιού!

Η επιστήμη ασχολείται εδώ και χρόνια με την επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής. Σήμερα πρώτη φορά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός χαπιού που θα αναστρέφει τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης και τα προβλήματα που συνδέονται με αυτήν, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η απώλεια μνήμης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος, οι καρκίνοι κ.ά.

Το κλειδί φαίνεται να βρίσκεται στα γεροντολυτικά (senolytics). Ηδη πολλοί γεροντολόγοι έχουν εξετάσει τις επιδράσεις αυτών των φαρμάκων σε ζώα και αρχίζουν τώρα πολλά υποσχόμενες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Αν οι μελέτες συνεχίσουν να είναι επιτυχημένες, οι σημερινοί μεσήλικοι θα αποτελέσουν την πρώτη γενιά γέρων που θα διατηρούν τη νεανικότητά τους για μεγάλο διάστημα, με ελάχιστη ιατρική υποστήριξη, καλύτερη ποιότητα ζωής, λιγότερες ασθένειες και πόνο.

Ενδιαφέρον

Ο Σεμπάστιαν Γκρονκ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για τη Βιολογία της Γήρανσης τόνισε στο σχετικό θέμα της εφημερίδας «The Guardian» ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα προκαλούν το ενδιαφέρον των ερευνητών γιατί φαίνονται λειτουργικά ακόμα και όταν χορηγηθούν πολύ αργά στη ζωή.

Δεν έχει καθοριστεί ωστόσο ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να λάβει κανείς αυτή τη θεραπεία.

Ο Σου Μινγκ, αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο Γήρανσης του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, από την πλευρά του, προσθέτει ότι δεν υπάρχει οργανισμός που μπορεί να παρουσιάσει αντίσταση στα γεροντολυτικά, καθώς τα γηρασμένα κύτταρα, στα οποία αυτά στοχεύουν, δεν πολλαπλασιάζονται.

Παράλληλα, τα φάρμακα αυτά φάνηκε να έχουν θετικές επιδράσεις στην παχυσαρκία, η οποία προκαλεί την πρώιμη γήρανση των κυττάρων, ενώ εκτιμάται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ