Τρόμος με αγέλη λύκων στο Πήλιο!

❱❱ Τρομοκρατημένοι είναι οι κτηνοτρόφοι στο Πήλιο μετά την εμφάνιση μιας αγέλης λύκων που επιτίθεται στα κοπάδια τους τις τελευταίες μέρες

Μάλιστα, εκτός από τις απώλειες σε ζωντανά, ένας κτηνοτρόφος τα χρειάστηκε για τα καλά όταν ήρθε αντιμέτωπος με οκτώ λύκους στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου!

Τα περιστατικά επιδρομών αυξάνονται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αν και, σύμφωνα με την τοπική σύμβουλο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας Μαρία Βιδούρη, στην περιοχή δεν είχε καταγραφεί ποτέ άλλοτε επίθεση λύκου!

«Τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’50 δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά. Τις τελευταίες μέρες, όμως, φοβόμαστε να πάμε στα κτήματά μας και να βγάλουμε τα ζώα μας να βοσκήσουν» είπε στον «Ταχυδρόμο».

Οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αγρότες που ακούν τα βράδια τα ουρλιαχτά των λύκων φοβούνται να πάνε στις περιοχές όπου τα αγρίμια αναζητούν τροφή, και ζητούν βοήθεια από αρμόδιους φορείς.

Όσο για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, ούτε λόγος, καθώς οι κτηνοτρόφοι δεν βρίσκουν ούτε τα κουφάρια των ζώων τους, αφού τα αγριογούρουνα εξαφανίζουν ό,τι αφήσουν οι λύκοι!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ