Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Πού χάθηκε η Μιράντα Ζαφειροπούλου

❱❱ Ο θρίαμβος στον διαγωνισμό ομορφιάς Σταρ Ελλάς 1968 και ο έρωτας με τον Βοσκόπουλο
❱❱ Το ξεκίνημα στο πλευρό του Ροντήρη και οι σπουδαίες ερμηνείες της στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου
Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Γυναικάρα με τα όλα της, η Σταρ Ελλάς 1968 Μιράντα Ζαφειροπούλου δεν «εξαργύρωσε» την εντυπωσιακή της εμφάνιση σε φτηνά θεάματα, αλλά στο καλό ελληνικό και ξένο θεατρικό ρεπερτόριο που υπηρέτησε κυρίως από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Εδώ και χρόνια η ηθοποιός από επιλογή απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με καλούς φίλους και συναδέλφους της σε ήσυχα ταβερνάκια, όπως μας ενημέρωσε άτομο από το περιβάλλον της.

«Η Μιράντα είναι μια χαρά, κουκλάρα, και δεν αναλώνεται σε κοσμικές εμφανίσεις και ανούσιες συζητήσεις που αφορούν τα προσωπικά, τα δικά της και των άλλων. Όπως πάντα λατρεύει το καλό θέατρο και κάνει επιλεκτικές θεατρικές εξόδους, όπως πέρυσι το καλοκαίρι που πήγε στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την παράσταση του “Οιδίποδα επί Κολωνώ” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκκου και την εντόπισαν οι φωτογράφοι στο αρχαίο θέατρο, στο πλευρό του Σταμάτη Φασουλή» μας είπε για την ακριβοθώρητη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου φίλος της.

Ενδεικτικό τού πόσο ακριβοθώρητη είναι η ηθοποιός είναι ότι πέρυσι δεν πήγε να παρακολουθήσει ούτε την παράσταση «Μαριχουάνα Stop», βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, όπου η ίδια κρατούσε τον ρόλο της Μελίτας Καμβύση, μιας πλούσιας γυναίκας η οποία -σύμφωνα με το σενάριο- ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα σπίτι στην Πλάκα για να στεγάσει τον έρωτά της με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Μάλιστα, η Βίκυ Κουλιανού, η οποία στη θεατρική μεταφορά της ταινίας υποδυόταν τον ρόλο της, την είχε προσκαλέσει δημόσια, σε συνέντευξή της, να πάει να τους δει.

«Τον ρόλο που παίζω τον έχει υποδυθεί η υπέροχη Μιράντα Ζαφειροπούλου, που ελπίζουμε να έρθει να μας δει στην παράσταση» είχε πει το πρώην τοπ μόντελ και νυν ηθοποιός.

Συνεργασία

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου, μια πανύψηλη γυναίκα με όμορφο βλέμμα, ασχολήθηκε από πολύ νέα με το θέατρο. Το 1964 άρχισε τη συνεργασία της με το Εθνικό στην τραγωδία «Ικέτιδες» συμμετέχοντας στον Χορό των Δαναΐδων.

Τέσσερα χρόνια μετά συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς ενώ συνεργαζόταν ήδη με το Πειραϊκό Θέατρο και τον Δημήτρη Ροντήρη, γεγονός που της δημιούργησε πρόβλημα στη συμμετοχή αμέσως μετά την εκλογή της στα διεθνή καλλιστεία Μις Υφήλιος, που τότε διοργανώνονταν στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Κέρδισε τον τίτλο

Τι συνέβη; Από την αρχή ο Ροντήρης, που δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για τα καλλιστεία και πίστευε ότι μια ηθοποιός δεν πρέπει να παίρνει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς, δεν ήταν σύμφωνος με τη συμμετοχή της.

Πόσο μάλλον όταν εκείνη κέρδισε τον τίτλο -αλλά και το έπαθλο ενός πολυτελούς διαμερίσματος αξίας 240.000 δραχμών τότε, καθώς και δώρα συνολικής αξίας 300.000 δραχμών!- και ήταν υποχρεωμένη να μεταβεί στο εξωτερικό την ίδια χρονική περίοδο που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε παράσταση με το Πειραϊκό Θέατρο.

Μάλιστα, ο Ροντήρης έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Αδείας Εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού κατά της Ζαφειροπούλου, αλλά εκείνη πήγε τελικά στα διεθνή καλλιστεία. Δεν κέρδισε τον επίζηλο διεθνή τίτλο, μπήκε όμως στις 15 φιναλίστ και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ενεργά με το ποιοτικό θέατρο.

Την ίδια χρονιά που εκλέχτηκε Σταρ Ελλάς συμμετείχε στη δραματική ταινία του Νίκου Φώσκολου «Η λεωφόρος του μίσους» (1968), με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο, και στην ταινία του Ερρίκου Θαλασσινού «Ο τυχεράκιας» (1968) με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Ακολούθησαν η ταινία «Ο αχαΐρευτος» (1970) του Μάρκου Μαλλιαράκη, με τον Σωτήρη Μουστάκα, και το αγαπημένο μιούζικαλ του Δαλιανίδη, που προαναφέραμε.

Η καλύτερη εμφάνισή της από τηλεοπτικής πλευράς ήταν το 2004 στη ΝΕΤ, στην αξιόλογη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Τα παιδιά της Νιόβης», όπου υποδύθηκε τον ρόλο της Δανάης Ιωαννίδου.

Όσο για το θέατρο, η Μιράντα Ζαφειροπούλου -σε πείσμα όλων εκείνων που θεωρούσαν ότι μια ωραία, και δη εστεμμένη, δεν θα μπορούσε να είναι και καλή ηθοποιός- έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό με τη συμμετοχή της σε σπουδαίες παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου, όπως είναι πολλές αρχαίες τραγωδίες, έργα των Αντον Τσέχοφ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Τενεσί Ουίλιαμς, Ευγένιου Ιονέσκο, Αρθουρ Μίλερ και πολλών άλλων σημαντικών ξένων και Ελλήνων συγγραφέων. Η Μιράντα υπηρέτησε ανελλιπώς το Εθνικό από το 1971 ως το 2002!

gia f1 tin theia

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...