Εξι στάδια για το σκυλίσιο savoir vivre

Τι πρέπει να μάθει ο πιστός σας φίλος για να σας ακολουθεί χωρίς προβλήματα στα μαγαζιά.

Πόσες φορές έχετε νιώσει άσχημα που αναχωρείτε για μια βόλτα στα μαγαζιά και αφήνετε τον σκυλάκο σας μόνο στο σπίτι;

Θα θέλατε να τον πάρετε μαζί σας, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι θα συνεργαστεί και θα είναι καθωσπρέπει; Προτού πάρετε τη μεγάλη απόφαση, διαβάστε τα έξι στάδια που θα πρέπει να έχει κατακτήσει ο φιλαράκος σας για να μπορεί να σας συνοδεύσει δημοσίως.

1. Δεν αντιδρά στο λουρί και το φίμωτρο. Θα πρέπει να περπατάει δίπλα σας, ακολουθώντας τον βηματισμό σας, και όχι τραβώντας το λουρί του δεξιά-αριστερά. Για να τον εξοικειώσετε στη βόλτα με λουρί, είναι σημαντικό να τον εκπαιδεύσετε από κουτάβι.

2. Υπακούει στο «σήκω, κάτσε, μείνε και έλα». Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει και να εκτελεί τις εντολές της λεγόμενης «βασικής υπακοής», για να μην τον χάσετε ξαφνικά μέσα στο πλήθος.

3. Είναι κοινωνικός με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Από κουτάβι θα πρέπει να βγαίνει από το σπίτι και να κοινωνικοποιείται με μεγάλους ανθρώπους αλλά και παιδιά, έτσι ώστε να είναι φιλικός απέναντί τους.

4. Είναι κοινωνικός με άλλους σκύλους. Είναι σημαντικό να συχνάζει σε πάρκα ή χώρους όπου κυκλοφορούν και άλλα σκυλιά, έτσι ώστε να μάθει να συμβιώνει αρμονικά μαζί τους.

5. Είναι συνηθισμένος στους θορύβους. Εξοικειώστε τον με τους θορύβους της πόλης (κορναρίσματα και φρεναρίσματα αυτοκινήτων, μουσική καταστημάτων, δυνατές φωνές ανθρώπων, κλάμα μωρών), έτσι ώστε να μην εκδηλώσει κάποια αναπάντεχη αντίδραση όταν θα βρεθείτε πρώτη φορά σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Προπονήστε τον βάζοντάς τον να παρακολουθεί τηλεόραση ή ραδιόφωνο!

6. Δεν τρώει πράγματα από κάτω. Είναι σημαντικό -κυρίως για την υγεία του- να γνωρίζει ότι δεν πρέπει ούτε να παίρνει ούτε να τρώει τα πράγματα που συναντάει πεσμένα κάτω. Θα πρέπει να είστε αδιάλλακτοι ως προς αυτό, λέγοντάς του ένα ξερό «μη».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ