Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Τελικά ήταν αυτοκτονία

Ο Μιχάλης Ασλάνης ήθελε να πεθάνει, γι’ αυτό ήπιε τόσα πολλά χάπια, λέει ο ιατροδικαστής.

Αποφάσισε να τελειώσει τη ζωή του. Να δραπετεύσει μια για πάντα μακριά από τα οικονομικά προβλήματα και την αχαριστία που βίωσε, όταν ανακάλυψε ότι οι δύο γυναίκες τις οποίες εμπιστευόταν τον πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Ετσι, το βράδυ της 27ης Αυγούστου οι μαύρες σκέψεις που στοίχειωναν το μυαλό και την ψυχή του Μιχάλη Ασλάνη  μετατράπηκαν σε θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων που τον ενημέρωνε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του για χρέη. Κλείστηκε στο διαμέρισμά του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι και ο χρόνος σταμάτησε… Ανοιξε δεκάδες κουτιά με υπνωτικά χάπια και ένα με παρακεταμόλη, τα κατάπιε και «έφυγε» χωρίς να υποφέρει.


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, όταν έφτασαν στα χέρια του τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δύο και πλέον μήνες μετά τον αναπάντεχο χαμό του αγαπημένου Ελληνα σχεδιαστή, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. «Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Κατανάλωσε θανατηφόρα  δόση φαρμάκων. Ηθελε να “φύγει”» είπε στην «Espresso» ο κ. Μπουζιάνης και πρόσθεσε: «Υπολογίζεται ότι ο θάνατός του επήλθε αρκετές ώρες προτού βρεθεί νεκρός. Ωστόσο, δεν υπέφερε… Η μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που βρέθηκαν στον οργανισμό του προκάλεσε αρχικά απώλεια συνείδησης. Επειτα σταδιακά σταματά η αναπνοή και επέρχεται ο θάνατος… Αυτό μπορεί να διήρκεσε λίγα λεπτά της ώρας».


Το άψυχο σώμα του Μιχάλη Ασλάνη είχε εντοπιστεί την επόμενη μέρα, μεσημέρι της 28ης Αυγούστου, όταν μια συνεργάτιδά του τον βρήκε να κείτεται κουλουριασμένος δίπλα στο κρεβάτι του, στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς του, έχοντας δίπλα του μεγάλη ποσότητα χαπιών και τέσσερα σημειώματα, εκ των οποίων τα δύο γραμμένα στα γαλλικά, στα οποία ανέφερε τα οικονομικά προβλήματά του και τις σκέψεις για το θολό μέλλον. Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούνταν από υπέρταση, ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα με το σάκχαρό του. «Τα χάπια που πήρε δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε» επισήμανε κατηγορηματικά ο ιατροδικαστής.


Τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μαρτυρούσαν ότι ο σχεδιαστής είχε επιλέξει να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, ο φάκελος της υπόθεσης παρέμεινε ανοιχτός ώσπου να εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή και να αποκλειστεί -έστω και τυπικά- η εγκληματική ενέργεια. Από τη νεκροψία – νεκροτομή είχε εντοπιστεί ότι ο σχεδιαστής έφερε δύο μικρές εκδορές στα γόνατα, που αναφέρονταν ως «ανεπαίσθητες» και ότι ενδεχομένως προήλθαν από την πτώση του στο πάτωμα ή λόγω της τριβής καθώς προσπάθησε να φτάσει στο κρεβάτι, όταν άρχισε να νιώθει ότι χάνει τις αισθήσεις του.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ



 Μπέρδεψε τα χάπια του, λένε οι φίλοι του


«Σημασία έχει ότι ο φίλος μου “έφυγε”. Τώρα, το πώς έγινε αυτό, είναι δικός του λογαριασμός. Ο Μιχάλης έπαιρνε διάφορα χάπια, όπως για το σάκχαρο, την παλινδρόμηση που είχε, για την πίεση, καθώς και υπνωτικά προκειμένου να κοιμάται, τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν θέλει και πολύ για να… χάσεις την μπάλα. Εμείς πάντως που είμαστε κολλητοί του φίλοι είμαστε σίγουροι ότι ο Μιχάλης δεν αυτοκτόνησε, απλώς μπέρδεψε τα χάπια. Ο χαμός είναι ένα δυσαναπλήρωτο κενό και έχει θλίψει όλους τους φίλους του» δήλωσε ο γνωστός pr man Γιάννης Καζανίδης μόλις έμαθε το πόρισμα του ιατροδικαστή.


Ο συνάδελφος και φίλος του Μιχάλη Ασλάνη, Μάκης Τσέλιος, δεν μπορεί κι εκείνος να πιστέψει ότι ο φίλος τους, σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, αυτοκτόνησε.


«Δεν θέλω να σκεφτώ τίποτα περισσότερο, μόνο ότι ο Μιχάλης, πάνω στο κομφούζιο που είχε και στα προβλήματά του, μπέρδεψε τη σειρά των χαπιών και την ποσότητα και έτσι συνέβη το μοιραίο γεγονός, το οποίο μας έχει στενοχωρήσει τόσο πολύ και όσο περνάει ο καιρός αισθανόμαστε το κενό να μεγαλώνει».


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...