Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Βόμβα» για Παπαντωνίου!

Τη δίωξη του όπως και της συζύγου του για φοροδιαφυγή ζητεί η εισαγγελέας.

Περισσότερα απ’ όσα έβγαζε φέρεται να ξόδευε επί μία δεκαετία ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ!

Οπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του φέρεται να διήγαγαν βίο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα που δήλωναν στην Εφορία. Συγκεκριμένα, στον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Σώματος για τα έτη από το 2000 έως και το 2010 στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου -το όνομα της οποίας εμπλέκεται στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»- διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Απέκρυπτε 80.000 ευρώ

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου, η οποία μελετώντας προσεκτικά το πόρισμα των επιθεωρητών υπέβαλε αίτημα προς τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελλάδα, διαπιστώνεται πως κάθε χρόνο ο πρώην υπουργός απέκρυπτε εισοδήματα της τάξης των 80.000 ευρώ. Σημειώνεται ωστόσο πως παρά το υψηλό ποσό της φοροδιαφυγής, ο νόμος προβλέπει πως για να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει το ετήσιο εισόδημα να ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Πλουτισμός 1,333 εκατ.

Την ίδια ώρα, για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, η εισαγγελική λειτουργός «βλέπει» αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός, ύψους 1,333 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό είναι εκείνο που, σύμφωνα με τη «λίστα Λαγκάρντ», η κύρια Κουράκου φέρεται να έχει καταθέσει στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Πάντως, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φαίνεται πως γλίτωσαν στο παρά πέντε ενδεχόμενη δίωξη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Κι αυτό διότι το ποσό των 1,333 εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα της κυρίας Κουράκου εντοπίζεται στην τράπεζα της Ελβετίας το 2000, ωστόσο η φοροδιαφυγή αποτελεί βασικό αδίκημα σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από το 2005, οπότε και άλλαξε ο σχετικός νόμος.

Για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ. Υπενθυμίζεται πως η παραγγελία στο ΣΔΟΕ δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά συστήματα, οι οποίες συνεχίζονται. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει στοιχεία από το εξωτερικό, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα χέρια τους.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...







Μποζουκια Αθηνα