Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η μικρή οθόνη εκδικείται το τεράστιο Hollywood

Μετατάξεις λαμπερών αστεριών του σινεμά.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η εκδίκηση της τηλεόρασης. Γιατί μπορεί κάποτε τα κορυφαία ονόματα της μεγάλης οθόνης να σνόμπαραν τη μικρή, όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Πλέον, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα καλωδιακά κανάλια των ΗΠΑ προσφέρουν υπερπαραγωγές στις οποίες πρωταγωνιστούν ηχηρές φίρμες του Χόλιγουντ, σε ένα κύμα «μετατάξεων» που γιγαντώνεται συνεχώς, συμπαρασύροντας και όσους ακόμη δεν το είχαν σκεφτεί έως τώρα.


Εως και οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί αναζητούν τώρα καταφύγιο στην TV. Κάποτε η τηλεόραση ήταν για εκείνους η τελευταία λύση, όταν κανείς άλλος δεν τους ήθελε, όταν οι καριέρες τους «πέθαιναν» ή το πορτοφόλι τους άδειαζε. Τώρα η μικρή οθόνη είναι επιλογή ολκής, καθώς οι παραγωγές είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και η νέα τηλεοπτική βιομηχανία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε σχέση με την κινηματογραφική.


«Οι σταρ του Χόλιγουντ επιλέγουν την τηλεόραση, επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλοί που να μπορούν να σπάνε ταμεία. Η τηλεόραση είναι ο χώρος για να γίνουν μεγάλες αλλαγές και χωρίς τα ίδια οικονομικά ρίσκα με τις ταινίες» δηλώνει η Λάουρ Φράις, δημοσιογράφος του περιοδικού «Variety», ενός από τα πιο δημοφιλή έντυπα που ασχολούνται με τη showbiz.


Τα μεγαλύτερα ονόματα της έβδομης τέχνης, το ένα μετά το άλλο αποδέχονται την πρόκληση των ημερών, που θέλει το παιχνίδι να μεταφέρεται από τη μεγάλη στη μικρή οθόνη, με παραγωγές που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες. Ιδού λοιπόν μερικά από τα πιο τρανταχτά ονόματα της διεθνούς showbiz σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές -ή έστω συζητημένες- τηλεοπτικές εμφανίσεις της χρονιάς που πέρασε, αλλά και της σεζόν που τώρα ξεκινά.
 
 
1. Κέβιν Σπέισι


Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός είπε «ναι» στο «House of cards», το οποίο θα προβάλει προσεχώς το Mega. Ο πρωταγωνιστής και παραγωγός της σειράς, Κέβιν Σπέισι, δηλώνει ενθουσιασμένος με τον ρόλο του. «Στο παρελθόν είχα την ευκαιρία να υποδυθώ μερικούς αξέχαστους κινηματογραφικούς χαρακτήρες και τώρα που το σινεμά μοιάζει να χάνει σιγά-σιγά την αμεσότητά του, συναντάς πιο ενδιαφέροντες ρόλους στην τηλεόραση» τονίζει. Και προσθέτει: «Η πρόκληση είναι να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα του επαναστατικού τηλεοπτικού προγράμματος, αναζητώντας πάντα νέα ταλέντα, ενθαρρύνοντάς τα, θέτοντάς τα ενώπιον προκλήσεων και δίνοντάς τους στέγη, αλλά και την αυτονομία που χρειάζονται και που έχουν πλέον αποδείξει ότι δικαιούνται προκειμένου να δημιουργήσουν εξαιρετικές σειρές στο παρόν και το μέλλον».



2. Σιγκούρνι Γουίβερ


Η Σιγκούρνι Γουίβερ έκανε το 2012 το τηλεοπτικό ντεμπούτο της στη σειρά «Political animals», στην οποία υποδύθηκε τη δυναμική Ελέιν Μπάρις Χάμοντ, πρώην (απατημένη) πρώτη κυρία των ΗΠΑ και νυν διαζευγμένη υπουργό Εξωτερικών υπό τη προεδρία του μεγαλύτερου πολιτικού της αντιπάλου. Παράλληλα με την καριέρα της, η Ελέιν έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ιδιαίτερα δυσλειτουργική οικογένειά της ενωμένη. Σας θυμίζει κάτι; Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ισχυριστούν ότι το «Political animals» ήταν χτισμένο πάνω στη ζωή της Χίλαρι Κλίντον.


3. Τζέιν Φόντα


Στα 74 χρόνια της επανήλθε στο προσκήνιο ως γκεστ σταρ ερμηνεύοντας τη διευθύνουσα σύμβουλο ενός τηλεοπτικού σταθμού, στο σίριαλ «The newsroom». Η εμφάνισή της στη σειρά του HBO, στην οποία παίζει ακόμη και με τις σιωπές, ξαναθυμίζει την υψηλή υποκριτική κλάση μιας σταρ που αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη στην τέχνη της και αν δεν αγωνιούσε τόσο πολύ για τη δημόσια εικόνα της ως χειραφετημένης Αμερικανίδας, θα είχε αφήσει ακόμη πιο έντονο το αποτύπωμά της στον χώρο του θεάματος. Στο ίδιο σίριαλ, τον βασικό ρόλο έχει ένας άλλος αστέρας του κινηματογράφου, ο Τζεφ Ντάνιελς.



4. Μεγκ Ράιαν


Η 51χρονη πρωταγωνίστρια υπέγραψε με το NBC για να αναλάβει την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα κωμική σειρά. Το αγαπημένο κορίτσι της… διπλανής πόρτας, δεν είναι πια κορίτσι, και με τις τελευταίες επιλογές της έχει τεστάρει αρκετά τις αντοχές των θεατών. Με τα «Serious Moonlight» και «The Women» να καταποντίζονται σε box office και κριτικές, η Μεγκ Ράιαν αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Η πλοκή τη θέλει διαζευγμένη μητέρα που αποφασίζει στα πενήντα της χρόνια να επιστρέψει στην παλιά της δουλειά, σε μια μεγάλη εκδοτική εταιρία της Νέας Υόρκης. Μόνο που πολλά έχουν αλλάξει από τότε που τα παράτησε προκειμένου να ασχοληθεί με την οικογένειά της. Πρώτο και κυριότερο: τώρα πρέπει να δουλέψει ως βοηθός της παλιάς της μαθητευόμενης.



5. Τζέσικα Λανγκ


Μετά τον κινηματογράφο η Τζέσικα Λανγκ χτίζει μια δεύτερη, εξίσου σημαντική καριέρα στην τηλεόραση, με εμφανίσεις σε σειρές, μίνι σειρές και τηλεταινίες. Το «American Horror Story» επιβεβαιώνει πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι. Φαίνεται αυτό και στο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας αλλά και ακραία τρομακτικό σίριαλ, στο οποίο ερμηνεύει στον πρώτο κύκλο μια κομψή μεσήλικη γυναίκα με πολλά μυστικά και τραύματα, και στον δεύτερο μια άκρως ερωτική (και ενίοτε διαβολική) καλόγρια με ένοχο παρελθόν, που καλείται να αναμετρηθεί με τον σατανά αυτοπροσώπως. Η 64χρονη σταρ υπέγραψε και για τον τρίτο κύκλο, γεγονός που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους φαν της σειράς.



6. Ντάστιν Χόφμαν


Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός επέστρεψε στην τηλεόραση ύστερα από 43 χρόνια. Ο Ντάστιν Χόφμαν είπε το «ναι» στον σκηνοθέτη των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών Μάικλ Μαν προκειμένου να πρωταγωνιστήσει το 2012 στην τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ με τίτλο «Luck» (Τύχη). Η πρώτη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του 76χρονου Χόφμαν σε τηλεοπτική σειρά με συμπρωταγωνιστή τον σχεδόν συνομήλικό του Νικ Νόλτε είχε άδοξο τέλος. Η σειρά, που κατέγραφε την ταραχώδη καθημερινότητα σε έναν ιππόδρομο, διακόπηκε μετά το ένατο επεισόδιο κι έπειτα από τον τρίτο θάνατο αλόγου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.



7. Πολ Τζιαμάτι


Το βρετανικό «Downton Abbey» φιλοξενεί ως γκεστ σταρ τη φετινή σεζόν τον Αμερικανό ηθοποιό Πολ Τζιαμάτι. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αποτελεί τη νέα προσθήκη στη σειρά εποχής, η οποία ωστόσο θα είναι σύντομη. Ο Τζιαμάτι θα υποδυθεί τον Χάρολντ Λέβινσον, τον αδελφό της Κόρα και θείο της Μέρι και της Ιντιθ. Ο ρόλος του περιγράφεται ως αταίριαστου και playboy, ενώ οι σκηνές του με τη «μητέρα» Σίρλεϊ ΜακΛέιν θα φέρουν, λέει η παραγωγή, τα πάνω κάτω στο σπιτικό του λόρδου Γκράνθαμ.



8. Ρόμπερτ ντε Νίρο


Μόνο ένας γίγαντας μπορεί να αντικαταστήσει έναν τιτάνα. Τέσσερις μήνες πέρασαν από τον ξαφνικό θάνατο του Τζέιμς Γκαντολφίνι, όμως η… τηλεοπτική του ζωή συνεχίζεται. Το HBO έδωσε το «πράσινο φως» για τα γυρίσματα της μίνι σειράς «Criminal Justice». Οι υπεύθυνοι του δικτύου βρήκαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο ενός «τεράστιου» ηθοποιού. «Τα παπούτσια του νεκρού», σύμφωνα με τη γνωστή αμερικανική έκφραση, στη μίνι σειρά που είχε μείνει μετέωρη θα φορέσει ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ καλλιτέχνης είναι η καλύτερη επιλογή για την «ανάσταση» του ήρωα Τζακ Στόουν.


Από το «Glee» στον πρώην της Μουρ


O μακρύς κατάλογος των κινηματογραφικών αστέρων που «ενδίδουν» με χαρά στις τηλεοπτικές παραγωγές περιλαμβάνει επίσης την Κέιτ Χάντσον που σκίζει με τον σέξι ρόλο της κακιάς στον νέο κύκλο του «Glee», ενώ τον Ιανουάριο το HBO θα έχει έτοιμη τη σειρά «True Detective», με διπλό… άσο στο μανίκι τον Μάθιου Μακόναχι και τον Γούντι Χάρελσον. Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ανέλαβε τον βασικό ρόλο στο σίριαλ «The Crazy Ones» του CBS, o Tζέιμς Σπέιντερ είναι ο πρωταγωνιστής του «The Blacklist» που ξεκίνησε πρόσφατα και η Σούζαν Σάραντον μόλις έκλεισε ρόλο σε σειρά του NBC. Γιατί όχι; Πιο έξυπνος είναι ο Αστον Κούτσερ που πρωταγωνιστεί στο «Two and a half men» και βγήκε ο πιο ακριβοπληρωμένος της ΤV (με 24.000.000 δολάρια τη σεζόν);


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...