Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Η αερομαχία του 1996 που έφερε τη μήνυση

Η κόρη Τούρκου πιλότου πάει στα δικαστήρια το… ελληνικό κράτος.

Μήνυση κατά του ελληνικού κράτους ετοιμάζεται να καταθέσει η κόρη ενός Τούρκου πιλότου, το αεροπλάνο του οποίου συνετρίβη πριν από 17 χρόνια στο Αιγαίο πέλαγος σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κόρης του Τούρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν, που σκοτώθηκε πριν από 17 χρόνια κοντά στη Χίο: «Το αεροσκάφος τύπου F-16 χτυπήθηκε από ελληνικό αεροσκάφος Μιράζ κατά την αερομαχία που είχαν και θα γίνει μήνυση για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και ο Ελληνας πιλότος».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα onalert (με βάση δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ»), ο δικηγόρος της οικογένειας του Τούρκου πιλότου Μεχμέτ Εμίν Κελές θα αποταθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας.

«Τώρα που θα βγουν τα συντρίμμια θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε σημαντικά στοιχεία για το ότι το αεριωθούμενο χτυπήθηκε και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία της δίκης» είπε στη «Χουριέτ», με αφορμή την είδηση ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Ισμέτ Γιλμάζ δήλωσε πως το επίσημο κράτος αποφάσισε να κάνει έρευνες και εργασίες ανάσυρσης, όπως είχε ζητήσει από την κυβέρνηση η κόρη του πιλότου που σκοτώθηκε.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες. Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1.285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό» είπε.

Η υπόθεση της σορού του σμηναγού Ναΐλ Ερντογάν ήρθε στην επικαιρότητα μετά την ανεύρεση από το «Ναυτίλος» του καταρριφθέντος από τη Συρία αεροπλάνου και των πιλότων, το 2012.

Πάντως το 1996 ο διασωθείς δεύτερος Τούρκος πιλότος του F16, που περισυνελέγη από ελληνικό μέσο διάσωσης και νοσηλεύτηκε στη Χίο, είχε πει ότι το αεροσκάφος τους είχε συντριβεί «μάλλον από μηχανική βλάβη και ανεφλέγη». Το περιστατικό είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 1996 και τουρκικές εφημερίδας είχαν γράψει πως το τουρκικό μαχητικό δέχτηκε βλήμα από το ελληνικό Μιράζ.
                 
ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα