Επανάσταση λαού αν ληφθούν νέα μέτρα βλέπει ο «Guardian»

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και είναι αδύνατο να καταλήξουν σε συμφωνία έως το Εurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και είναι αδύνατο να καταλήξουν σε συμφωνία έως το Εurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ετσι το Μαξίμου προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεύμα εργασίας που θα έχει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Οι τροϊκανοί που πιέζουν με νέα μέτρα έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, κάτι που καταγράφεται στον διεθνή Τύπο, ο οποίος φιλοξενεί δηλώσεις οργής και ανησυχίας κυβερνητικού αξιωματούχου.

Ελλειψη εμπιστοσύνης και πανικός της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

«Η τρόικα μας πιέζει να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι “τρελές”. Αν μας υποχρεώσουν να επιβάλουμε ακόμη και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα γίνει επανάσταση σε τούτη τη χώρα. Είναι τυφλοί;» τονίζει στην εφημερίδα Ελληνας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στις Βρυξέλλες ένας άλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις λέγοντας «είναι άσχημα, σαν να είμαστε ξανά στο 2010».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εύθραυστος συνασπισμός του Αντώνη Σαμαρά είναι τώρα αντιμέτωπος με αυτό που οι γνώστες αποκαλούν τον πιο σκληρό μήνα από την ανάληψη της εξουσίας, τον Ιούνιο του 2012.

«Με μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και με όλο και πιο εχθρική αντιπολίτευση που στρέφεται κατά της λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει σειρά πολύ αμφιλεγόμενων νομοσχεδίων, αρχής γενομένης με τον Προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους.

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την επιβίωση με στενό περιθώριο της ψήφου δυσπιστίας, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα υπερψηφίσουν τα μέτρα» υπογραμμίζει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι είναι η προοπτική και άλλων περικοπών που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τους Ελληνες αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την