Εφιαλτικός ο συμπληρωματικός Προϋπολογισμός της… τρόικας

Ο Προϋπολογισμός κατατέθηκε χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Οχι μόνο βρίσκεται στον «αέρα» ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή, αλλά τα μέτρα που περιλαμβάνει ωχριούν μπροστά σε αυτά που θα επιβάλει η τρόικα μέσω του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού.


Ο Προϋπολογισμός κατατέθηκε χωρίς την έγκριση της τρόικας, καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση. Ετσι ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, δήλωσε χθες ότι παραμένουν πολλά ζητήματα ανοιχτά με τον Προϋπολογισμό και τα μεγέθη του και κυρίως σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό. Σύμφωνα με τον κ. Ο’ Κόνορ, οι ελληνικές Αρχές θα χρειαστεί να φέρουν συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα και διαπιστωθούν τα κενά.


Μέχρι στιγμής: Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή, πλέον δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες ενοικίου κύριας κατοικίας, ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας, αλλά και τόκων στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας. Μπαίνει συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυξάνεται ο φόρος στα ενοίκια με επιβολή φόρου 11% από το πρώτο ευρώ. Πέφτει μεγάλη «χαντζάρα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδίως στις πόλεις, με τον νέο ενιαίο φόρο. Από εδώ θα πάρουν περίπου 3 δισ. ευρώ, γονατίζοντας όσους έχουν ακίνητα πάνω από 300.000 ευρώ, καθώς αυτοί θα πληρώσουν και ενιαίο φόρο και ΦΑΠ!


Σε δύο-τρεις μήνες θα έρθουν οι δανειστές και θα απαιτήσουν συμπληρωματικό που σημαίνει: απελευθέρωση πλειστηριασμών και εμπορικών μισθώσεων, «ξαφνικό θάνατο» αλά ΕΡΤ σε οργανισμούς του Δημοσίου και ταυτόχρονα αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Ο Προϋπολογισμός θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 3 ή 4 Δεκεμβρίου προκειμένου να ψηφιστεί το Σάββατο 7 ή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».