Το «απαγορευμένο» ημερολόγιο Pirelli!

Το νέο επετειακό άλμπουμ με ανέκδοτες φωτογραφίες του Χέλμουτ Νιούτον που «αποκλείστηκαν» το 1986.


Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η εταιρία ελαστικών Pirelli στην επίσημη παρουσίαση του νέου της ημερολογίου, με αφορμή τα πεντηκοστά γενέθλιά του. Οι υπεύθυνοι έβγαλαν από το αρχείο τους τις ανέκδοτες φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Χέλμουτ Νιούτον το 1986, οι οποίες δεν είχαν δημοσιευτεί εκείνη τη χρονιά επειδή είχε κριθεί «επιθετικά γυμνό» το περιεχόμενό τους.


Οι δύο εκδοχές


Ο πρόεδρος της εταιρίας, Μάρκο Τρονκέτι Πρόβερα, ανέπτυξε τη δική του θεωρία μπροστά στους 800 επίσημους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του νέου ημερολογίου στον εκθεσιακό χώρο Hangar Bicosa της ιταλικής εταιρίας. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποιου είδους λογοκρισία απέναντι στον Νιούτον.


Θα έλεγα απλώς ότι υπήρξε ένας ανταγωνισμός με το βρετανικό τμήμα της εταιρίας, που είχε αναθέσει τότε την υλοποίηση του ημερολογίου στον Μπερτ Στερν, τον πορτρετίστα της Μέριλιν Μονρόε, και το ιταλικό τμήμα, που είχε αναθέσει το έργο στον Νιούτον.


Στο τέλος επιλέχτηκε το βρετανικό ημερολόγιο, το οποίο ασφαλώς δεν στερούταν γυμνού» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος ενώπιον του κοινού, το οποίο κοσμούσαν με την παρουσία τους λαμπερά μοντέλα, όπως η Τσέχα Καρολίνα Κούρκοβα, η Βραζιλιάνα Ανα Μπεατρίς Μπάρος, η Εσθονή Κάρμεν Κας και η Τζαμαϊκανή Τζένιλ Γουίλιαμς.


Η στιλίστρια


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φωτογράφιση είχε ξεκινήσει ο Γερμανός φωτογράφος, αλλά είχε χρειαστεί να ολοκληρώσει η Ιταλίδα στιλίστρια Μανουέλα Παβέζι, όταν εκείνος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το έργο για οικογενειακούς λόγους (μια ασθένεια της συζύγου του).


«Μου ζήτησε να ολοκληρώσω το έργο του δίνοντάς μου ακριβείς οδηγίες ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τις δώδεκα φωτογραφίες του ημερολογίου, εκείνος τράβηξε τις οχτώ και εγώ τις υπόλοιπες τέσσερις.


Είχε δηλώσει άκρως ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα» δήλωσε συγκινημένη η Παβέζι, μια από τις πιο καταξιωμένες στιλίστριες παγκοσμίως.


Οι φωτογραφίες, που παρουσιάζουν ζουμερά μοντέλα σε στιγμές της καθημερινότητάς τους, τραβήχτηκαν στο Μόντε Κάρλο και στη συνέχεια στο Κιάντι. Είναι η πρώτη φορά που στις φωτογραφίες εμφανίζονται τα ίδια τα ελαστικά Pirelli!


Σε γενικές γραμμές, το συνολικό κόστος παραγωγής του ημερολογίου Pirelli κυμαίνεται από 1,8 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια και για να ολοκληρωθεί θα πρέπει μοντέλα, μανικιουρίστες, μακιγιέζ, κομμωτές, στιλίστες, διερμηνείς και οδηγοί να κινούνται με την ακρίβεια μηχανής.


Κάθε top model αμείβεται περίπου με 15.000 ευρώ για δουλειά μίας μέρας. Δεν είναι πολλά όμως, όπως λένε οι ειδικοί: η αίγλη του εν λόγω ημερολογίου, το οποίο ανατίθεται πάντα σε μεγάλους φωτογράφους (Πάτρικ Ντεμαρσελιέ, Ρίτσαρντ Αβεντον, Μπρους Βέμπερ, Μάριο Τεστίνο, Πίτερ Λίντμπεργκ, Χερμπ Ριτς) κάνει τα μοντέλα να αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη δουλειά ως ένα «ορόσημο» στην καριέρας τους, για το οποίο είναι διατεθειμένες να κάνουν έκπτωση έως και 50% από το καθημερινό κασέ τους, το οποίο κατά μέσο όρο κυμαίνεται γύρω στα 30.000 ευρώ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός της χώρας μας!

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας που πόζαρε σε καλοκαιρινές διακοπές στην αγκαλιά του μπαμπά του δεν είναι άλλο από την