Γλίτωσε την απέλαση η μητέρα της Σάρας

Παρέμβαση από Ν. Δένδια για να δοθεί άδεια παραμονής στη γυναίκα που θρηνεί τον θάνατο της κόρης της από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.


Με παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια δόθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών εξάμηνη άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με δυνατότητα δωδεκάμηνης παράτασης, στη Ζορίτσα Πάβλοβιτς, μητέρα της 13χρονης Σάρας, που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού.


Εκτός από τον χαμό της κόρης της μπροστά στα μάτια της επειδή δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, η χαροκαμένη μάνα αντιμετώπισε και το ελληνικό κράτος, που βρήκε την ευκαιρία να εξαντλήσει την αυστηρότητά του και της έδωσε αρχικά προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψει τη χώρα επειδή, όπως προέκυψε, είχε πρόβλημα «με τα χαρτιά της». Τελικά, με εντολή του κ. Νίκου Δένδια το θέμα αντιμετωπίστηκε με άμεσο και θετικό τρόπο.


Η κηδεία


Η κηδεία της άτυχης μαθήτριας θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σερβία, και τη σορό της θα συνοδεύσει η τραγική μητέρα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή. Ο πόνος της 54χρονης Ζορίτσα (Ζωή) Πάβλοβιτς για τον άδικο χαμό της Σάρας είναι δυσβάσταχτος. Επαψε πλέον να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη και τη Σάρα, μακριά από τη φτώχεια και την ανέχεια. Το αυτοσχέδιο μαγκάλι «έκοψε» το οξυγόνο και συνάμα τη ζωή της κορούλας της. Το πανελλήνιο έχει λυγίσει μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσε η… οικονομική κρίση.


Από το πρωί της Δευτέρας, οπότε και έγινε γνωστή η είδηση του φρικτού θανάτου της, στο φτωχικό σπίτι όπου διέμεναν η Σάρα και η μητέρα της, στην οδό Μπαρκοπούλου, στην περιοχή της Ξηροκρήνης της δυτικής Θεσσαλονίκης, συρρέει πλήθος κόσμου για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη της. Φίλοι, συμμαθητές, καθηγητές της από το 12ο Γυμνάσιο, γείτονες, αλλά και άγνωστοι με μάτια βουρκωμένα περνούν έξω από την πόρτα και αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στο κορίτσι που «έπνιξε» το φονικό μαγκάλι.


Χθες στις 6.00 το απόγευμα η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άδικο θάνατο της 13χρονης Σάρας στην περιοχή των δωδεκαώροφων πολυκατοικιών στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Η αποκάλυψη Λιάγκα για τον Τσαγκαράκη και το ρολόι που δεν πούλησε

Στην υπόθεση του Γιώργου Τσαγκαράκη, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα με διαρκείς αποκαλύψεις, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από το «Πρωινό».