Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Συγκλονίζει η Μαρία Αντουλινάκη: «Έφαγα ξύλο, μου είπε: καλύτερα να σου ανοίξω...

Η Μαρία Αντουλινάκη, παραχώρησε μια συνέντευξη - κατάθεση ψυχής...

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης μαγνήτισε τα βλέμματα στον Χολαργό

Μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο Χολαργού έκανε πριν από...

Η Barbie στις 100 «πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου»

Η κούκλα Barbie ανακηρύχτηκε μια από τις 100 «πιο...

Ραφαήλ Καρυωτάκης: «Με φλερτάρουν στα social media, στην πραγματικότητα όχι»

Ο Ραφαήλ Καρυωτάκης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star»...

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευση

Το πολιτικό του μανιφέστο για μια «Νέα Πατρίδα» παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης.

Το πολιτικό του μανιφέστο για μια «Νέα Πατρίδα» παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας των δύο νέων του βιβλίων από τις εκδόσεις Σιδέρη, «Η Ελλάδα στον κατήφορο» και «Η συμβολή της αρχαίας τραγωδίας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».


Στην de profundis συνομιλία που είχε η εφημερίδα με τον διακεκριμένο καθηγητή ο κύριος Μαρκεζίνης ζητάει κάθαρση, υποστηρίζει ότι η υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ αναπτύσσει το νέο δόγμα, που προβλέπει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Ο κύριος Μαρκεζίνης θέτει προβληματισμό για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.


Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίζει «κοινωνικό φίλο», αλλά διαφωνεί κάθετα με την πολιτική του. Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «έξυπνο πολιτικό», ενώ θα το θεωρήσει «μεγάλη τιμή» αν τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν «κυνηγάω θέσεις και καρέκλες», ενώ τονίζει ότι πρέπει το πολιτικό κατεστημένο «να συνηθίσει την ιδέα της ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο πολιτικό παιχνίδι».


Ο κ. Μαρκεζίνης, αν ζωγράφιζε με χρώματα την Ελλάδα, θα επέλεγε τα… μελανά. Οπως ο ίδιος λέει:


«Σκούρα. Είναι το φαινόμενο που επικρατούσε στην τέχνη στη γερμανική Βαϊμάρη. Υπήρχαν τότε δύο σχολές: Η μια είχε μαύρα χρώματα, σκούρα, και μελαγχολικά πρόσωπα. Και η άλλη πολύ έγχρωμα. Ζωή κεφάτη. Σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα. Θα προσπαθούσα να βάλω στο ταμπλό φυσιογνωμίες ανθρώπων στο στιλ που ζωγράφιζαν μερικοί αναγεννησιακοί ζωγράφοι και ο Γκόγια: Πρόσωπα με αγωνία. Κραυγές αγωνίας!


Νομίζω ότι αυτό που επικρατεί στη χώρα μου είναι ένα μπέρδεμα, μια αγωνία, μια δυστυχία, μια κακομοιριά, μια έλλειψη φαντασίας».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που...

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

Δε πάει ο νους σας ποια κυρία του κινηματογράφου είναι η νεαρή

Η σπουδαία ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει ενέργεια και...

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Στο κάδρο των υπόπτων ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι; Τι απαντάει ο ίδιος;

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει ξεσπάσει με τη θανάσιμη...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι υπήρξε πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι σήμερα γνωστή ηθοποιός. Αναπολώντας...

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των Κούστα – Γιαννικοπούλου για το XXL «δώρο» της

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της...