Επεσε πάνω σε… διαβόλους

Τα υπέρ και τα κατά της κλήρωσης του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ.


Αντιμέτωποι με μια πολύ μεγάλη πρόκληση έρχονται οι Πειραιώτες μετά τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν για τους «16» του Champions League. Ο Ολυμπιακός απέφυγε «μεγαθήρια» (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν) που βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση φέτος και θα βρει στον δρόμο του τη θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του πλανήτη και τρεις φορές κάτοχοι του τροπαίου της διοργάνωσης. Ωστόσο φέτος διανύουν μεταβατική περίοδο και δεν είναι σε τοπ φόρμα. Σε αντίθεση με το Champions League, για το οποίο πήραν την πρωτιά στον όμιλο, στο αγγλικό πρωτάθλημα βρίσκονται στην όγδοη θέση, δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αρσεναλ, και δείχνουν να ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα μετά την αποχώρηση του σερ Αλεξ Φέργκιουσον.


Ο Σκοτσέζος έπειτα από 27 χρόνια στον πάγκο αποτέλεσε παρελθόν το καλοκαίρι και το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Ντέιβιντ Μόγες. Στο στρατόπεδο των «κόκκινων διαβόλων» υπάρχει μουρμούρα, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να «βλέπει» μεταγραφή, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να είναι τραυματίας και τον Φελαϊνί να παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό. 


Ετσι στο λιμάνι δεν πετούν λευκή πετσέτα και παρά την αρνητική παράδοση με τις αγγλικές ομάδες (5 νίκες και 14 ήττες σε 22 παιχνίδια), δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τη μεγάλη έκπληξη στις διπλές αναμετρήσεις (25/2 στο Καραϊσκάκη και 19/3 στο Ολντ Τράφορντ). Ειδικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Πειραιώτες έχουν κοντραριστεί άλλες δύο φορές (το 2001 και το 2002), σε διπλούς αγώνες στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο απολογισμός είναι τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, με συντελεστή τερμάτων 2-12.


«Εχουμε δύο μήνες μπροστά μας για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως τώρα, για να βαδίσουμε προς την επιτυχία. Γνωρίζουμε πως είναι ήδη μεγάλη επιτυχία που βρισκόμαστε εδώ, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ονειρευόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ, ο οποίος πριν από την κλήρωση είχε εκφράσει την επιθυμία να παίξει ο Ολυμπιακός με αγγλική ομάδα.


Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει στα ίσα τους «κόκκινους διαβόλους» και να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά εξέφρασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Θέλουμε να το απολαύσουμε από δω και πέρα. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Είναι δύο παιχνίδια πολύ σημαντικά και πρόκληση για εμάς όλους. Θα δουλέψουμε όλον αυτόν τον καιρό, ώστε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και με τον κόσμο στο πλευρό μας έχουμε ελπίδες να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».


Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από τα ματς με τη Μάντσεστερ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ Γιάννης Βρέντζος. «Είναι σημαντικό πως η κλήρωση μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να έχουμε φιλοδοξίες να προχωρήσουμε στη διοργάνωση» συμπλήρωσε.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Καλλιάνο και τη σύζυγό του – «Κλαίει εδώ και 10 μέρες»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε με συγκίνηση για τη δύσκολη...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Γόηδες «τυλιχτοί» σε πιτόγυρο

Πώς το ανύπαρκτο ψητοπωλείο «Η Σούβλα του Άρχοντα»… έψησε...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.