Πάρτι με μίζες από 10 offshore εταιρείες

Στη φυλακή το δεξί χέρι του Ακη, Αντ. Κάντας.

Στοιχεία-φωτιά για τουλάχιστον 10 υπεράκτιες εταιρίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη «λεύκανση» μιζών, αλλά και στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινήθηκε το μαύρο χρήμα φέρεται να δίνει στις δικαστικές Αρχές ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ.


Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για την υπόθεση των υποβρυχίων κρίθηκε χθες προφυλακιστέος, λόγω παρέλευσης του πενθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή, ωστόσο η απολογία του συνεχίζεται σήμερα. Ολα δείχνουν ότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών έχει το βλέμμα στραμμένο στη μελλοντική του επιεική μεταχείριση ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, και είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλα.


Δικαστικές πηγές ευελπιστούν ότι μέσω των δαιδαλωδών διαδρομών που φέρεται να «δείχνει» ο κ. Κάντας θα οδηγηθούν και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία έλαβαν παράνομο χρήμα και ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος εμφανίζεται επί δύο 24ωρα να μιλά και να δείχνει το σκοτεινό παρασκήνιο γύρω από την προμήθεια τουλάχιστον οκτώ εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας βρισκόταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και για περίπου τέσσερις μήνες ο Γιάννος Παπαντωνίου.


Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αντώνης Κάντας δίνει τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» μέσω 10 offshore εταιριών, συμφερόντων του, τις οποίες ισχυρίζεται ότι είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια ενός νομικού, τον οποίο κατονόμασε. Παράλληλα ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να μιλάει για πέντε ή έξι πρόσωπα τα οποία εκπροσωπούσαν εταιρίες προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπως υποστηρίζει, τον δωροδόκησαν.


Αν και ο κ. Κάντας εμφανίζεται… λαλίστατος για τα μη πολιτικά πρόσωπα, φέρεται να κρατά τα χαρτιά του κλειστά για τους πολιτικούς προϊσταμένους του Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζοντας ότι δεν ξέρει αν υπήρξαν παράνομες πληρωμές και σε εκείνους. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται μάλιστα να έχει αρχίσει τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες τις οποίες φέρεται να αποδέχεται ότι έλαβε και αγγίζουν τα 16.000.000 δολάρια.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ