Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Στο κελί 33»

❱❱ 14 χρόνια κάθειρξη σε Πειραιώτη δικηγόρο και 13 σε έναν από τους γιους του «βασιλιά της κασέτας»Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά οδηγήθηκαν στη φυλακή ο δικηγόρος και ο ένας γιος του πασίγνωστου «βασιλιά της κασέτας», που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα, το οποίο είχε οργανώσει τη μεταφορά ενάμιση τόνου χασίς στις ιταλικές ακτές με ταχύπλοο, που ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό νότια του ακρωτηρίου Ταινάρου τον Απρίλιο του 2017.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους και καταδίκασε ομόφωνα τον μεν δικηγόρο Φ.Β. σε κάθειρξη 14 ετών, ενώ επέβαλε κάθειρξη 13 ετών στον Α.Β., γιο του πασίγνωστου επιχειρηματία.

Αντιθέτως, απάλλαξε από τις κατηγορίες τον άλλον γιο του, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Απρίλιο του 2017. Ο τελευταίος, μιλώντας στην «Espresso» μέσα από τη φυλακή, είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με τα ναρκωτικά, αξίας 10.000.000 ευρώ.

«Μπλέχτηκα στην υπόθεση πέντε μέρες προτού εξαρθρωθεί το κύκλωμα, όταν κλήθηκα από την πλοιοκτήτρια εταιρία των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν να κάνω σέρβις στο ταχύπλοο (σ.σ.: με το όνομα “Deus”) και κάποιες δοκιμαστικές πλόες, ώστε να είναι αξιόπλοο» είχε δηλώσει τότε ο Φ.Β.

Ο Πειραιώτης δικηγόρος, που είχε αναλάβει τη μεταβίβαση του σκάφους σε offshore εταιρία αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή, αρνήθηκε και αυτός ότι είχε την παραμικρή σχέση με τη διακίνηση των ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι απλώς είχε περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του.
Εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση του συνηγόρου του ότι, όσο ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση των ναρκωτικών, ο δικηγόρος μιλούσε στο τηλέφωνο για άσχετη υπόθεση με πελάτισσά του, γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Καταδίκες

Σε ποινές κάθειρξης 12 έως 24 χρόνων καταδικάστηκαν ακόμη ο Ελληνας χειριστής του γερανού, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους, και πέντε Αλβανοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Κατά τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος περί προτέρου εντίμου βίου, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» υποστήριξε ότι στηρίζει οικονομικά το Φιλόπτωχο Ταμείο Ενορίας στην Αμφιάλη και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων αδελφών Χρήστος Μαυρομάτης (μικρή φωτό) δήλωσε για την απόφαση: «Η πλευρά των δύο κατηγορουμένων είναι εν μέρει ικανοποιημένη και εν μέρει δυσαρεστημένη, υπό την έννοια ότι ο ένας αθωώθηκε πλήρως και ο έτερος κηρύχθηκε ένοχος, επειδή απλώς συνέδραμε και δεν έκανε κάτι ως αυτουργός. Επίσης, θεωρούμε αυστηρή την επιλογή του δικαστηρίου να μη δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του τελευταίου, αν και αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας».

Ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ακόμη ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, όμως θεωρεί ότι εξάντλησε την αυστηρότητά του με το να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο συνάδελφό του και να μην τον αφήσει ελεύθερο ως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...