Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

«θα πεθάνετε σήμερα»!

❱❱ Η καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστών στο Α.Τ. της Ομόνοιας έπιασε στον ύπνο τους αστυνομικούςAπο τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Επίδειξη δύναμης -και μάλιστα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Περσέα», του νέου δόγματος αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ.- έκαναν οι αντιεξουσιαστές που πυρπόλησαν τη Δευτέρα το βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και έπιασαν στον ύπνο τους άνδρες της Αστυνομίας.
Τα περίπου 70 άτομα έδρασαν αστραπιαία, καθώς η καταδρομική επίθεση των αναρχικών -που μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο- διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά και ήθελε «νεκρούς».

«Θα πεθάνετε σήμερα, θα σας σκοτώσουμε…» φέρεται ότι φώναζαν την ώρα που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι οι δράστες λειτούργησαν βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, αφού κατάφεραν να… παρακάμψουν τους «παρατηρητές» της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι βρίσκονται νυχθημερόν ακροβολισμένοι γύρω από τα στενά των Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση, αλλά έτρεχαν για να προφυλαχθούν από τις μολότοφ και τις πέτρες που πετούσαν οι κουκουλοφόροι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε συγκεκριμένη ομάδα «μπαχαλάκηδων» των Εξαρχείων, οι οποίοι εμπλέκονται πολύ συχνά σε επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών. «Ηθελαν νεκρό αστυνομικό»! Αυτό επαναλαμβάνουν από χθες οι εκπρόσωποι των αστυνομικών. Αλλωστε, οι δεκάδες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν προς το κτίριο μαρτυρούν και τις προθέσεις των αναρχικών.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «δολοφονική» και κρατώντας πανό το οποίο έγραφε: «Οι αστυνομικοί στο απόσπασμα». Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, σε δηλώσεις του χθες, χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης «δολοφόνους», οι οποίοι «ήθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικού».

Στο μεταξύ, η μηδενική αντίδραση των αστυνομικών και η καθυστερημένη άφιξη ενισχύσεων στο σημείο της επίθεσης έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν η θρασύτατη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας να είχε χαρακτηριστικά αντιποίνων για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Γιουχα στην Ολγα Γεροβασίλη

gerovasili

Με αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» χθες την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη οι συγκεντρωμένοι στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, που έγινε στόχος επίθεσης με μολότοφ. Φτάνοντας έξω από το κτίριο η κυρία Γεροβασίλη τα… άκουσε από έναν εξ αυτών, ο οποίος της φώναξε: «Ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε, ανίκανοι άνθρωποι»!

mitsotakis
Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αστυνομικούς που γίνονται στόχος επιθέσεων από οργανωμένες συμμορίες, τόνισε πως οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι και αναρωτήθηκε: «Τι περιμένουν πραγματικά κάποιοι, να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους;»

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...