Δόκτωρ-μοναχός!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δόκτωρ-μοναχός!

❱❱ Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έβαλε τα ράσα στη Μονή Βατοπαιδίου

Από τα χειρουργεία και τα πανεπιστημιακά έδρανα βρήκε απάγκιο στη γαλήνη της Μονής Βατοπαιδίου!

Ο αγγειοχειρουργός και ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Δημακάκος πριν από έναν περίπου χρόνο εγκατέλειψε τα εγκόσμια και φόρεσε τα ράσα του μοναχού με την ευλογία του γέροντος Εφραίμ, καθηγούμενου της μονής. 

Η λαμπρή σταδιοδρομία του επιστήμονα και πατέρα εφτά παιδιών (πέντε εκ των οποίων έχουν σπουδάσει γιατροί!) δεν στάθηκε ικανή να λύσει τις εσωτερικές αναζητήσεις του και ο διακεκριμένος καθηγητής αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού.

Στην Ελβετία

Ο ίδιος, συγγραφέας δεκάδων επιστημονικών συγγραμμάτων, σπούδασε Ιατρική και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, του Κιέλου και του Βερολίνου, ως υπότροφος της γερμανικής κυβέρνησης, και έλαβε το δίπλωμα της Ιατρικής με τον βαθμό «Λίαν Καλώς» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη γενική και αγγειακή χειρουργική στην Ελβετία, ενώ έκανε λαμπρή καριέρα, που του έφερε αμέτρητες διακρίσεις από εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και εταιρίες για την προσφορά του στην ιατρική.

Ο πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής όμως ήταν πάντα κοντά στον Θεό και με το πέρας των χρόνων η εσωτερική του ανάγκη τον έφερνε όλο πιο συχνά στο Αγιον Ορος, που αποτελούσε για εκείνον το καταφύγιό του.

Πριν από έναν χρόνο πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην πίστη του και πέρασε την πύλη της Μονής Βατοπαιδίου, αυτή τη φορά όχι για μια ολιγοήμερη επίσκεψη, αλλά για να μείνει. Πλέον η καθημερινότητά του μοιράζεται ανάμεσα στην προσευχή αλλά και στις εργασίες του μοναστηριού, που του προσφέρει τη γαλήνη την οποία επί σειρά ετών αναζητούσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ