Ο Λευτέρης Σκιαδάς ετοιμάζεται για τέταρτη δεκαετία να σηκώσει την «Αθήνα Ψηλά»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Λευτέρης Σκιαδάς ετοιμάζεται για τέταρτη δεκαετία να σηκώσει την «Αθήνα Ψηλά»!

Παράδειγμα προσφοράς και δράσης ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας

Πλώρη για την τέταρτη δεκαετία προσφοράς στα κοινά του Δήμου Αθηναίων έβαλε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Σκιαδάς, καθώς μία ακόμα φορά οι δημότες της πρωτεύουσας του έδωσαν την εντολή να καθίσει εκ νέου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εξελέγη στην όγδοη θέση μεταξύ των 21 συμβούλων της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», λαμβάνοντας 3.624 σταυρούς από τους Αθηναίους, που αναγνώρισαν τη βαθιά γνώση που έχει για τα προβλήματα της πρωτεύουσας αλλά και την ακούραστη διάθεση για την επίλυσή τους.

Ο ίδιος, άλλωστε, είναι ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στη βασικότατη δομή της θαλπωρής των αστέγων, ιδρύοντας το 2005 το Ιδρυμα Αστέγων, το μετέπειτα Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης.

Χωρίς παχιά λόγια

Από τότε το ίδρυμα έγινε υπόδειγμα για πολλούς άλλους δήμους για το πώς πρέπει να στηρίζονται συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Ξενοδοχείο Φτωχών, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο αποτέλεσαν καταφύγιο για χιλιάδες συνανθρώπους μας, πάντοτε με διακριτικότητα και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Λευτέρη Σκιαδά.

Χωρίς ανέφικτες υποσχέσεις και παχιά λόγια -και, κυρίως, χωρίς παζάρια και συναλλαγές για την επόμενη μέρα-, αλλά με... διαβατήριο το έργο του ο πρώην αντιδήμαρχος κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη των Αθηναίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ύστερα από τόσες θητείες στον δήμο τον χαρακτηρίζουν «τον μεγάλο εραστή της Αθήνας» - και όχι μόνο οι ψηφοφόροι του. Οταν δεν βρίσκεται στο γραφείο του, όπου εργάζεται για το καλό της πόλης, περπατά κάθε σημείο της και αφουγκράζεται τις ανάγκες της και αυτές των κατοίκων της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ