Τηλεφωνική απάτη θανάτου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τηλεφωνική απάτη θανάτου

❱❱ Γεροντάκι έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε όταν έμαθε ότι η σύζυγός του έδωσε 5.500 ευρώ σε επιτηδείους για δήθεν τροχαίο της κόρης τους

Από την
Εύα Παπαδάτου 

Δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες οι τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα, με τους αδίστακτους επιτηδείους να στοχεύουν ηλικιωμένους για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τον σκοπό τους να απομυζήσουν χρήματα.
Στον Βόλο, όμως, η απάτη σε βάρος μιας ηλικιωμένης στάθηκε μοιραία για τον σύζυγό της, ο οποίος κατέρρευσε και πέθανε μόλις την είδε να κλαίει με λυγμούς όταν πληροφορήθηκε ότι «χάρισε» 5.500 ευρώ σε απατεώνες!

Το σοκαριστικό περιστατικό, το οποίο συνέβη το Σάββατο, έχει συγκλονίσει τη θεσσαλική πόλη, όπου τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης διαδέχονται το ένα το άλλο, με ελάχιστα ποσοστά επιτυχίας για τους δράστες, αφού πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που οι απατεώνες έγιναν αιτία να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του. Ηταν πρωινές ώρες του Σαββάτου όταν οι απατεώνες τηλεφώνησαν σε σπίτι στο κέντρο του Βόλου, λέγοντας το γνωστό παραμύθι. Η ηλικιωμένη σήκωσε το ακουστικό και άκουσε από την άλλη γραμμή μια γυναικεία φωνή να της λέει κλαίγοντας ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο. Μέσα στην ταραχή της η γυναίκα δεν υποψιάστηκε ότι ήταν απάτη και ρώτησε τι θα μπορούσε να κάνει.

Αφού τη διαβεβαίωσε ότι το παιδί της ήταν καλά, η αετονύχισσα της είπε ότι έπρεπε να δώσει άμεσα όλες τις οικονομίες της, οι οποίες άγγιζαν τα 5.500 ευρώ, «για να ξεμπλέξει το κορίτσι». Ετσι, πήγε σε ένα σημείο της πόλης, το οποίο της υπέδειξε η γυναικεία φωνή, και παρέδωσε τα χρήματα.

Οταν, όμως, επικοινώνησε με την κόρη της και έμαθε πως είχε πέσει θύμα απάτης, το ανακοίνωσε μέσα σε λυγμούς στον άνδρα της, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να μην το αντέξει και να υποστεί εγκεφαλικό το οποίο τον οδήγησε στον θάνατο. Την έρευνα για το περιστατικό διεξάγει η Ασφάλεια Βόλου, η οποία ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ