Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Η οργή της φύσης

❱❱ Το τροχόσπιτο του θανάτου , η ταβέρνα της φρίκης και το δέντρο «δολοφόνος»
❱❱ Δάκρυα για τα δύο αγγελούδια που χάθηκαν στο θέρετρο της ανατριχίλας

Σαν Αρμαγεδδώνας ξέσπασε η οργή της φύσης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στην άλλοτε πανέμορφη Χαλκιδική, σκορπίζοντας με πρωτόγνωρη μανία θάνατο και απόγνωση.

Μέσα σε μόλις δέκα λεπτά το φονικό μπουρίνι «θέρισε» επτά ζωές, ενώ άλλοι 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί κάτοικοι ξεσπιτώθηκαν.

Η πρωτοφανής θεομηνία που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, άφησε πίσω της εικόνα βιβλικής καταστροφής σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους, αυτοκίνητα έγιναν φτερό στον άνεμο, στέγες ξηλώθηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Χιλιάδες τουρίστες που είχαν έρθει από κάθε γωνιά του κόσμου μάζεψαν τα πράγματά τους με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους και εγκατέλειψαν την περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, επιστρέφοντας στα σπίτια τους.

Οι διακοπές τους πνίγηκαν στο αίμα και τον τρόμο, και δάκρυα έσβησαν το χαμόγελο από τα χείλη τους, καθώς, όπου κι αν έριχναν το βλέμμα τους, αντίκριζαν πλέον εικόνες μιας ρημαγμένης περιοχής.

Μια 54χρονη Ρουμάνα και ένα 8χρονο αγοράκι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκαν από τη στέγη μιας ταβέρνας στα Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι -ένα παιδί μόλις δύο ετών και ο 39χρονος πατέρας του- σκοτώθηκαν από πτώση δέντρου στη Νέα Ποτίδαια, όπως και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την ανατροπή τροχόσπιτου στη Σωζόπολη!

Ενας 62χρονος ψαράς, που θεωρούνταν αγνοούμενος, βρέθηκε στις 2 χθες το μεσημέρι νεκρός 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου, στην ίδια περιοχή.

21369425

Τραυματίες

Μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική 120 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα ή δικά τους μεταφορικά μέσα στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, και στα Νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου» και «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μια γυναίκα είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αλλοι 12 τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά που φέρουν ελαφρά τραύματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στη Χαλκιδική ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ

Σκιά θανάτου σκέπασε το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής το βράδυ της Τετάρτης, όπου ο εφιαλτικός τυφώνας έκοψε το νήμα της ζωής επτά ανθρώπων -ενός Ελληνα και έξι αλλοδαπών- που ήρθαν για να περάσουν ανέμελες διακοπές, αλλά οι δικοί τους θα παραλάβουν σήμερα τις σορούς τους για να τις μεταφέρουν στις πατρίδες τους…

Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που λάτρευαν την υπαίθρια παραθέριση, είχαν έρθει στη Σωζόπολη μαζί με τον γιο και το εγγονάκι τους για να βάλουν δίπλα στη θάλασσα το τροχόσπιτό τους, που έμελλε να γίνει ο τάφος τους!

Ο πανίσχυρος άνεμος σήκωσε ψηλά το τροχόσπιτο την ώρα που βρισκόταν μέσα ο 72χρονος, ο οποίος έμεινε στον τόπο, ενώ παρασύρθηκαν η 70χρονη σύζυγός του, ο γιος και ο εγγονός τους.

Οι διασώστες που τους περισυνέλεξαν τους έβαλαν στο ασθενοφόρο, αλλά, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, η 70χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ ο γιος και ο εγγονός διέφυγαν τον κίνδυνο, καθώς είχαν μόνο μώλωπες.

Το σκηνικό τρόμου κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία και για μια οικογένεια Ρώσων που βρισκόταν για διακοπές στη Νέα Ποτίδαια, καθώς, κατά τη διάρκεια της φονικής καταιγίδας, το δίχρονο αγοράκι της βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατέρα του! Από τη μανία της φύσης και των δυνατών ανέμων ένα δέντρο κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε στο ύψος του «Potidaia Palace» στην Ποτίδαια.

Το πιο τραγικό είναι ότι το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και του άλλου παιδιού του Ρώσου, που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και παρακολούθησαν παγωμένοι τη σκηνή του θανάτου τους!

Μάλιστα, όταν οι πυροσβέστες σήκωσαν το δέντρο, διαπίστωσαν ότι πατέρας και γιος είχαν «φύγει» αγκαλιασμένοι για τον άλλο κόσμο…

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα διαδραματίστηκε και το τραγικό περιστατικό στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, όπου εξαιτίας της μανιασμένης φύσης έχασαν τη ζωή τους μια 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της.

21369435

Εκτοξεύθηκε στην τζαμαρία

Οι 150 θαμώνες που βρίσκονταν κάτω από το στέγαστρο της ταβέρνας ειδοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες να μπουν στο κατάστημα και άρχισαν να μετακινούνται προς το εσωτερικό.

Η 54χρονη δεν μπόρεσε να φύγει αμέσως από το σημείο όπου βρισκόταν και μπήκε ενστικτωδώς κάτω από το τραπέζι, προσπαθώντας να προστατευτεί, αλλά το βαρύ στέγαστρο κατέρρευσε πάνω της και τη σκότωσε ακαριαία, ενώ την ίδια στιγμή ο 8χρονος γιος της επιχείρησε να μπει τρέχοντας στο εσωτερικό της ταβέρνας.

Ομως, λίγα μέτρα προτού τα καταφέρει, τον χτύπησε στο κεφάλι ένα σίδερο που εκτοξεύτηκε από τον ισχυρό άνεμο και τον πέταξε πάνω στην τζαμαρία!

Ασθενοφόρο δεν ήρθε και η σύζυγος του ιδιοκτήτη μετέφερε αμέσως με ιδιωτικό αυτοκίνητο το αιμόφυρτο αγοράκι στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας του τραύματος στο κεφάλι.

Ο έβδομος που έφυγε από τη ζωή ήταν ένας 62χρονος Ελληνας ψαράς, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν αγνοούμενος, αλλά το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούσε στην περιοχή εντόπισε χθες το μεσημέρι τη σορό του να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 6,8 ναυτικά μίλια μακριά από το του αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Καλλικράτειας.

21368019

offer

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...