Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Διπλή πύρινη κόλαση

❱❱ Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο και Λουτράκι μέχρι αργά χθες το βράδυΙσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, κάτοικοι και τουρίστες έδιναν σκληρή μάχη με το πύρινο θηρίο μέχρι αργά χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο και στο Λουτράκι.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 11 χθες το πρωί στο νησί του Ιονίου μαινόταν ανεξέλεγκτη και απειλούσε σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλάς και Κερί. Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους πείσουν να φύγουν από τα νοικοκυριά τους.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής τουλάχιστον ένα σπίτι στο Κερί είχε παραδοθεί στις φλόγες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ξενοδοχείο, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις. Στο σημείο επιχειρούσαν 37 πυροσβέστες, 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, πέντε Καναντέρ, δύο ελικόπτερα και δύο PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Παράλληλα, μετέβησαν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονταν με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ανεξέλεγκτη μαινόταν και η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Λουτράκι. Ολη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες έδιναν 169 πυροσβέστες, ενώ προτού πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν εναέρια μέσα. Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα με 119 πυροσβέστες, ενώ την επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και κομάντο της ΕΜΑΚ.

Οι φλόγες έχουν κατακάψει μέχρι στιγμής το 1/3 της έκτασης που «βλέπει» στον Κορινθιακό Κόλπο συνεχίζοντας την καταστροφική δράση της πυρκαγιάς στην πίσω πλευρά του βουνού, λόγω και των ισχυρών ανέμων. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής μάλιστα, οι φλόγες πλησίαζαν και πάλι προς το Μοναστήρι του Αγίου Παταπίου.

f2 4896540

Πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Πυροσβέστης που είχε ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο του Λουτρακίου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

«Εδώ είμαι και γιατρός!» δήλωσε με χιούμορ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο κ. Γκιολής και εξήγησε ότι ο άτυχος πυροσβέστης έπαθε μυϊκή θλάση την ώρα που προσπαθούσε με τους συναδέλφους του να περιορίσουν τη φωτιά. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν αμέσως στο πλευρό του άτυχου πυροσβέστη, προκειμένου να τον βοηθήσουν.

Ο κ. Γκιολής, άλλωστε, εκτός από την ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι γιατρός με μακρά θητεία στο Τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, αλλά και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

f4 205

f3 pyrosvestis loytraki


offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...