Ο ζωολογικός κήπος με τα πιο ήρεμα λιοντάρια!

Ακτιβιστές λένε ότι τα ναρκώνουν σε ζωολογικό κήπο.

Μπορεί συνήθως να προκαλούν τρόμο, όμως τα πιο άγρια και επικίνδυνα σαρκοβόρα του ζωικού βασιλείου που βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο της Αργεντινής «λιώνουν» από τα χάδια των τολμηρών επισκεπτών! Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει κατά κανόνα, στο ζωολογικό κήπο Lujan όσοι επιθυμούν μπορούν να πλησιάσουν, να χαϊδέψουν, αλλά και να αγκαλιάσουν -σαν να ήταν γάτες- τίγρεις και λιοντάρια.

Από το 1994 όμως, οπότε άνοιξε τις πύλες του, στο ζωολογικό κήπο δεν έχει γίνει καμία επίθεση, γεγονός που κάποιοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αποδίδουν στο ότι τα ζώα βρίσκονται σ’ ένα είδος λήθαργου που έχει προκληθεί από τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών!

Οι υπεύθυνοί του όμως ισχυρίζονται ότι τα ζώα είναι παθητικά, ήρεμα και τόσο φιλικά στους επισκέπτες επειδή τρέφονται πολύ καλά, οπότε δεν αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που τα πλησιάζουν ως ενδεχόμενη τροφή. Υπογραμμίζουν, δε, ότι τα αιλουροειδή μεγαλώνουν μαζί με τους σκύλους για να μάθουν να μιμούνται τη φιλική διάθεση των κατοικίδιων ζώων προς τους ανθρώπους. Επίσης, οι φύλακες υποστηρίζουν ότι, αν τα ζώα αυτά ναρκώνονταν στον βαθμό που ισχυρίζονται κάποιοι, τα φάρμακα θα μπορούσαν να τα σκοτώσουν.

Εκτός από τίγρεις, λιοντάρια και αρκούδες, ο ζωολογικός κήπος διαθέτει δύο θηλυκούς ελέφαντες, ερπετά και πουλιά. Πολλά από τα άγρια ζώα λέγεται ότι ήταν πράγματι κατοικίδια!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πληροφορίες ότι στο ζωολογικό κήπο Lujan καταλήγουν άγρια ζώα που κάποιοι είχαν αγοράσει παράνομα για τα σπίτια τους μέχρι τη στιγμή που έγινε καταγγελία και οι αρμόδιες Αρχές τα κατάσχεσαν.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Καλλιάνο και τη σύζυγό του – «Κλαίει εδώ και 10 μέρες»

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε με συγκίνηση για τη δύσκολη...

Μπήκαν μόνοι τους στη μαύρη λίστα

Χείμαρρος ο Βασίλης Λαζαρίδης στο vidcast «Bedtime Stories»Στο φως...

Γόηδες «τυλιχτοί» σε πιτόγυρο

Πώς το ανύπαρκτο ψητοπωλείο «Η Σούβλα του Άρχοντα»… έψησε...

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»