Στις 22 Ιανουαρίου η πρεμιέρα του μιούζικαλ για τη ζωή της «τραγουδίστριας της νίκης».
Η μεγάλη ερμηνεύτρια κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, έχοντας δίπλα της τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο»
«Με αυτή την παράσταση ένα όνειρό μου εκπληρώνεται. Διότι τη Σοφία Βέμπο τη λάτρευα». Με αυτά τα λόγια χθες το μεσημέρι η Μαρινέλλα υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Θέατρο Badminton για το μιούζικαλ, το οποίο μιλάει για την πολυτάραχη ζωή της «τραγουδίστριας της νίκης». Η παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» τελικά θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου- και ουχί στις 19 Ιανουαρίου-,λόγω της πολυπλοκότητας των σκηνικών της.
Με συμπρωταγωνιστές της τον Χρήστο Στέργιογλου -θα υποδυθεί τον σύζυγο της Βέμπο Μίμη Τραΐφόρο- τον Αντώνη Λουδάρο που ενσαρκώνει τον Παυλάρα, έναν καλλιτέχνη της εποχής, καθώς και ένα μεγάλο θίασο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Νταίζη Σεμπεκοπούλου και ο Τάσος Κωστής, η Μαρινέλλα θα δώσει σάρκα και οστά σε μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής. «Δεν προσπαθώ να γίνω εκείνη. Μόνο αναφέρομαι σε αυτήν» σχολίασε η ίδια τονίζοντας πως μεταξύ των κομματιών που θα ακούσουμε είναι και το «Οταν ξυπνάει το θέατρο» σε στίχους Γιάννη Ξανθούλη αλλά και συνθέσεις των Γιώργου Θεοφάνους και Σταμάτη Κραουνάκη.
Φυσικά η «οπτικοακουστική ερμηνεύτρια», όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον εαυτό της η ίδια λόγω του θεατρικού τρόπου με τον οποίο τραγουδά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρώτη- και τελευταία- συνάντησή της με τη Βέμπο, την περίοδο που η Μαρινέλλα εμφανιζόταν σε αθηναϊκό κέντρο. Η γνωριμία τους, όπως είπε, έγινε κατόπιν παρότρυνσης του Τραϊφόρου. «Ο Μίμης ερχόταν και με άκουγε συχνά, και απ’ όσο ξέρω την προέτρεπε να έρθει στο μαγαζί, αν και εκείνη δεν συνήθιζε να βγαίνει. Λοιπόν ένα βράδυ φόρεσε το τουρμπάνι της για να μην την αναγνωρίζουν και βρέθηκε στο μαγαζί για να με παρακολουθήσει. Μετά το τέλος του προγράμματος με άγχος και με τρεμάμενα χέρια πήγα να τη δω. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια, λόγια που με συνοδεύουν μέχρι και σήμερα».
Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Ζούλιας, την έκανε έρευνα ο Λάμπρος Λιάβας και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός.


