Να τοι οι φευγάτοι

❱❱ Αλγόριθμος ενημερώνει εργοδότες για υπαλλήλους που σκοπεύουν να παραιτηθούνΠολλά αφεντικά θα ήθελαν να ξέρουν τις προθέσεις των υπαλλήλων τους. Τώρα οι επιστήμονες υπόσχονται να ανοίξουν ένα «παραθυράκι» στο μυαλό των δεύτερων, με τη δημιουργία ενός αλγόριθμου που μπορεί να προβλέψει πότε ένας υπάλληλος σκοπεύει να παραιτηθεί.

Καθηγητές των αμερικανικών πανεπιστημίων Georgetown University και Texas Christian University, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μεγάλων βάσεων δεδομένων και εκπαίδευσης μηχανών, ανέπτυξαν ένα δείκτη που θα μετράει σε πραγματικό χρόνο δύο βασικές ενδείξεις που μπορούν να δείξουν ότι ένας εργαζόμενος κινείται αυτοβούλως προς την πόρτα της εξόδου.

Ο πρώτος δείκτης είναι τα αποκαλούμενα «σοκ εναλλαγής», γεγονότα, δηλαδή, όπως μια αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας ή μια μεγάλη εξαγορά.

Τα «σοκ εναλλαγής» καταγράφονται μέσα από άρθρα στον Τύπο για την εταιρία, αλλαγές στην αξία της μετοχής αλλά και αγωγές εις βάρος της εταιρίας.

Το βιογραφικό

Οι ερευνητές συνυπολογίζουν και τη λεγόμενη «ενσωμάτωση θέσης εργασίας», που αφορά πόσο βαθιά συνδεδεμένος είναι ο εργαζόμενος με την εταιρία. Αυτό προκύπτει από δεδομένα όπως ο αριθμός προηγούμενων δουλειών, το πόσα χρόνια έχει στην εταιρία, τα προσόντα, το επίπεδο μόρφωσης, το φύλο και η γεωγραφία.

Από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν ο αλγόριθμος έδειξε ότι όσοι έλαβαν τον χαρακτηρισμό «πιο πιθανό» να δεχτούν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ήταν 63% πιθανότερο να έχουν βρει άλλη δουλειά μέσα στο τρίμηνο.

Ήδη βέβαια, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν υπάρξει αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό το εργαλείο θα σέβεται τα προσωπικά δεδομένα αλλά και την ιδιωτικότητα των εργαζομένων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ