«Έκαναν φτερά» σε… δόσεις!

❱❱ Πλήθος τα ερωτήματα για το πώς βγήκε από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο το στρατιωτικό υλικό! Στο… μικροσκόπιο 10 άτομαO κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι σταδιακά φαίνεται ότι αφαιρέθηκε το στρατιωτικό υλικό από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, ενώ την ίδια ώρα οι έρευνες περιορίζονται σε έναν μικρό αριθμό ατόμων που εστιάζεται εντός των εγκαταστάσεων της ΥΝΤΕΛ (Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου).

«Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Αρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μία φορά» δήλωσε με νόημα ο κ. Πέτσας.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου: Πώς παρακάμφθηκαν οι κάμερες, ο συναγερμός, οι διπλές κλειδαριές που ανοίγουν με συνδυασμό, ενώ στον χώρο υπάρχουν και σκοποί; Μήπως στο παρελθόν έγιναν λάθη στη χρήση ή στην καταμέτρηση που οδήγησαν αθροιστικά σε αυτή την απώλεια;

Βγήκε το υλικό από την πύλη όπου θα περνούσε από πολλά μάτια ή από την παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην αποθήκη;

Είχαν εξουσιοδότηση

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει περίπου 10 άτομα που είχαν εξουσιοδότηση για πρόσβαση στον χώρο τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να αποκλείονται άλλοι που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη μονάδα και ενδεχομένως έδρασαν για τρίτους.

Οι ερευνητές σκιαγραφούν το προφίλ τους και μέσα από αυτό εξετάζουν πιθανά κίνητρα. Παράλληλα με τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού θα περιοριστεί ο κύκλος των ατόμων που βρίσκονται υπό έρευνα.

Στελέχη του υπουργείου Αμυνας, η Αντιτρομοκρατική αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπαθούν υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας του Ναυτοδικείου να φωτίσουν την περίεργη αυτή υπόθεση, που χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκομένους στην έρευνα ιδιαίτερα σοβαρή.

Η απώλεια του υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου ήρθε στο φως χάρη στην επιμέλεια που επέδειξε ένας αξιωματικός ο οποίος θα παραλάμβανε την αποθήκη και δεν αρκέστηκε στην τυπική παραλαβή αλλά έκανε λεπτομερή έλεγχο στο περιεχόμενο.

Τότε διαπίστωσε ότι έλειπαν σάκοι μάχης με εξελιγμένο εξοπλισμό για βατραχανθρώπους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ