Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Σάλος για τις μπίζνες της coca-cola με τον… Παρθενώνα!

❱❱ Η Coca-Cola, που στα χρόνια της κρίσης την… κοπάνησε από την Ελλάδα, «εμπορεύεται» τώρα εμβληματικά μνημεία της πατρίδας μαςΚατά τη διάρκεια της κρίσης, όταν η ελληνική οικονομία είχε άμεση ανάγκη από μεγαλύτερη στήριξη, η Coca Cola γύρισε την πλάτη στη χώρα κλείνοντας όλα τα εργοστάσιά της, εκτός από ένα, και μεταφέροντας στην Ελβετία τη φορολογική έδρα της. 

Τώρα που «μυρίστηκε» ανάκαμψη, προχώρησε σε μια επίδειξη υποκρισίας: Θυμήθηκε την Ελλάδα αποτυπώνοντας στα μπουκάλια της εμβληματικά μνημεία της, ώστε να προωθήσει τα προϊόντα της.

Με απώτερο στόχο να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τα ταμεία της, η εταιρία κυκλοφόρησε «συλλεκτικά» μπουκάλια με τις εικόνες του Παρθενώνα, της Βουλής, του Λευκού Πύργου και νησιών των Κυκλάδων.

Η κίνησή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ελληνικών εταιριών αναψυκτικών, που εξέλαβαν τη συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια ως αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι εταιρίες Λουξ, Βίκος και Εψα έχουν καταγγείλει για αθέμιτο ανταγωνισμό την Coca Cola Hellas στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) και τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής για την αίτηση επανελέγχου της απόφασης της πρωτοβάθμιας.

Η συγκεκριμένη απόφαση καλούσε την Coca Cola Hellas να αποσύρει την προωθητική ενέργεια-διαφήμιση, στην οποία απεικονίζονται ελληνικά μνημεία και τοπία σε «συλλεκτικά» μπουκάλια της.

Παράνομη

Οι τρεις ελληνικές εταιρίες υποστηρίζουν πως η εν λόγω προωθητική ενέργεια της Coca Cola δημιουργεί αθέμιτα αύξηση των πωλήσεών της και μείωση των δικών τους, ενώ είναι παντελώς παράνομη και, μάλιστα, έγινε χωρίς να έχει καμία απολύτως άδεια χρήσης από τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΤ).

Ζητούν την απόρριψη της αίτησης επανελέγχου της Coca Cola Hellas, την απόσυρση εντός μίας μέρας όσων μορφών επικοινωνίας δεν έχει αποσύρει η Coca Cola, καθώς και των συσκευασιών στα μπουκάλια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής η πλευρά της Coca Cola Hellas ισχυρίστηκε ότι η καμπάνια σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με βάση όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες νομικές υποχρεώσεις, καθώς, όταν ξεκίνησε, δεν υπήρχε υποχρέωση αδειοδότησης για ελεύθερα σχέδια ιστορικών μνημείων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η δημιουργία των συλλεκτικών μπουκαλιών έχει μόνο στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας διεθνώς και την προβολή της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι ο φορέας που ελέγχει τις διαφημίσεις και φροντίζει να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική αστική εταιρία η οποία δημιουργήθηκε το 2003, στο πλαίσιο της αυτορύθμισης της διαφημιστικής αγοράς από τους διαφημιζομένους, τις διαφημιστικές εταιρίες και τα μέσα.

offer


{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...