Έκρυβε 23 τόνους απαγορευμένο φρέον σε αποθήκη στο Αιγάλεω

❱❱ Ποσότητα ρεκόρ απαγορευμένου ψυκτικού υγρού κατάσχεσε το ΣΔΟΕ …… έπειτα από έφοδο σε αποθήκη στο Αιγάλεω. Οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανακάλυψαν πάνω από 23 τόνους φρέον σε 1.939 φιάλες του ψυκτικού υγρού που προορίζονταν για κλιματιστικά και ψυγεία.

Πρόκειται για απαγορευμένο στην Ευρώπη φρέον, που παρασκευάστηκε και εμφιαλώθηκε στην Κίνα και διακινείται διεθνώς μέσω της μαύρης αγοράς.

Το συγκεκριμένο φρέον χρησιμοποιούσαν παλαιάς τεχνολογίας συσκευές, όμως η χρήση του στην Ε.Ε. απαγορεύτηκε μετά τη διαπίστωση ότι μολύνει υπερβολικά το περιβάλλον.

Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια, ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος που έστελνε το φρέον-δηλητήριο σε συσκευές με σκοπό τον εμπλουτισμό τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ