«Μοντελάκι» με μια «ανάσα»

❱❱ Ομογενής από τη Μελβούρνη δημιούργησε ρινικό σπρέι που «φρενάρει» την όρεξη και καίει το λίποςΑπώλεια βάρους με μια… ανάσα υπόσχεται ομογενής από τη Μελβούρνη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από ρινικό σπρέι που καταστέλλει την όρεξη και καίει το λίπος. 

Ο Αντώνης Τηγάνης (μικρή φωτό), επικεφαλής του Τμήματος Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Μονάς και η ομάδα του δημιούργησαν ένα σπρέι το οποίο, έπειτα από δοκιμές σε παχύσαρκα ποντίκια, αποδείχτηκε αποτελεσματικό στη μείωση του βάρους τους κατά 10%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Neos Kosmos», ο Τηγάνης και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δύο φαρμακευτικές ουσίες που ανέστειλαν τη δράση ενζύμων στον εγκέφαλο, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την παχυσαρκία, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της όρεξης και στην ενεργοποίηση των διαδικασιών καύσης του λίπους τους.

«Εάν καταφέρουμε να μειώσουμε την κατανάλωση τροφής και να αυξήσουμε τις καύσεις ενέργειας στους ανθρώπους, τους βοηθάμε να χάσουν βάρος» είπε ο καθηγητής Τηγάνης μιλώντας για την έρευνα της ομάδας του.

«Το επιτύχαμε επί του παρόντος με τη χρήση των δύο αυτών φαρμακευτικών ουσιών στα ποντίκια. Δεν ξέρουμε εντούτοις αν θα λειτουργήσει στον άνθρωπο. Υποψιάζομαι ότι θα λειτουργήσει, αλλά πρέπει ακόμα να δείξουμε ότι το καστανό λίπος ενεργοποιείται στον άνθρωπο ως συνέπεια αυτής της διαδικασίας στον εγκέφαλο» ανέφερε ο καθηγητής Τηγάνης, αποκαλύπτοντας ότι τα ποντίκια έχασαν τουλάχιστον το 10% του σωματικού βάρος τους σε 10 μέρες, ενώ βελτίωσαν τον μεταβολισμό τους.

f2 antonis tiganis

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ