Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025

«Diastasi» με… βροχή από φλας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε τη νέα του έκθεση με...

Βρήκαν τον δολοφόνο της «Μαύρης Ντάλιας» 78 χρόνια μετά

Ο serial killer «Zodiac» και ο δολοφόνος της νεαρής ηθοποιού του Χόλιγουντ «Μαύρη Ντάλια» ήταν το ίδιο πρόσωπο, υποστηρίζει ομάδα ιδιωτικών ντετέκτιβ, η οποία παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζουν ως δράστη των πιο διαβόητων, ανεξιχνίαστων υποθέσεων δολοφονιών στις ΗΠΑ, Μάρβιν Σκίπτον Μαργκόλις.

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη διεθνή διοργάνωση αθλητικής ναυαγοσωστικής

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο Nations’ Lifesaving Cup 2025, μια διεθνή διοργάνωση αθλητικής ναυαγοσωστικής που ανέδειξε τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο του αθλήματος, αλλά και τη δυναμική παρουσία της ελληνικής αποστολής.

Συγκίνησε η Κατερίνα Καινούργιου όταν αποκάλυψε το δεύτερο όνομα που θα δώσει...

Μια ιδιαίτερη αποκάλυψη έκανε η Κατερίνα Καινούργιου χθες Τρίτη...

Με εγγύηση για το βιβλίο Γκίνες!

Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς με εγγύηση-μαμούθ για την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του ΤΤ.

Ελεύθερος με εγγύηση-μαμούθ ύψους 5.000.000 ευρώ (!), αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου  Πλημμελειοδικών της Αθήνας ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς για την υπόθεση των «αμαρτωλών» δανείων του Τ.Τ. Οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου έβαλαν ένα τέλος στο δικαστικό θρίλερ της προσωρινής κράτησης ή μη του κατηγορούμενου καναλάρχη, που διήρκεσε περίπου ένα 24ωρο, λύνοντας τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα υπέρ του πρώτου.

Συγκεκριμένα, στο βούλευμά τους τάχθηκαν με πλειοψηφία 2 προς 1 υπέρ της άποψης του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ότι το υψηλό πόσο της εγγυοδοσίας, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα διασφαλίζουν την παρουσία του επιχειρηματία στα επόμενα στάδια της ποινικής διαδικασίας. Αντίθετα, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου (η οποία είχε συντάξει την πορισματική αναφορά με βάση την οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη) είχε προτείνει την προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Κοντομηνά, θεωρώντας τον ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο επιχειρηματίας, στο υπόμνημα που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αντέκρουσε τα επιχειρήματα της εισαγγελικής λειτουργού, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι εάν ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό, θα το είχε ήδη πράξει, καθώς η διεξαγωγή έρευνας για το Τ.Τ. ήταν γνωστή από καιρό. Οπως ανέφεραν μάλιστα οι συνήγοροί του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς επέστρεψε στην Αθήνα την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς από ταξίδι του στις Μαλδίβες.

Οι συνήγοροί του επισήμαναν ακόμη ενώπιον των δικαστών ότι σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας μπει στη φυλακή, ο όμιλός του θα καταρρεύσει, συμπαρασύροντας και τους 1.500 εργαζομένους που απασχολεί. Επιπλέον επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία καθιστούν τη διαφυγή του αδύνατη.

Οπως φέρεται να υποστήριξαν, ο  κ. Κοντομηνάς πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο ανακοπής και να κοιμάται με μάσκα οξυγόνου, ενώ είναι απαραίτητο να έχει κάποιον δίπλα του που να ξέρει να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

«Απαντώντας» στο επιχείρημα περί τέλεσης νέων αδικημάτων, οι συνήγοροί του φέρεται να υποστήριξαν πως ο κατηγορούμενος είναι 75 ετών, έχει καθαρό ποινικό μητρώο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία είναι γνωστά, καθώς αφενός υποβάλλει κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες και αφετέρου σε όλες του τις εταιρίες είναι πρόσωπο αναφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, προκειμένου να άρει τις όποιες αμφιβολίες για τις προθέσεις του, πρόσφερε εγγυήσεις που ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα δάνεια που έχει λάβει από το Τ.Τ. υπολογίζονται, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, στα 5.000.000 ευρώ.

«Ο νόμος και η λογική επικράτησαν. Στην πορεία θα αποδειχθεί πως ο κ. Κοντομηνάς είναι αμέτοχος οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων» δήλωσε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος. «Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, για εμάς είναι μεγάλη δικαίωση» επισήμανε ο δεύτερος συνήγορος του επιχειρηματία, Γρηγόρης Τσόλιας.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Κολωνάκι – Σύζυγοι βουλευτών ανάμεσα στις πελάτισσές της

Πού να ήξεραν κυρίες εφοπλιστών και βουλευτών αλλά και... fashion victims του Κολωνακίου ότι πολλά από τα συνολάκια και τα αξεσουάρ που ψώνιζαν από μπουτίκ επί της οδού Μαρασλή για να κάνουν πασαρέλα στην πλατεία ήταν... μαϊμού!

Τα σιωπηλά Χριστούγεννα του Δημήτρη Κόκοτα – Τα νεότερα της υγείας του 21 μήνες μετά το έμφραγμα

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς» ο χρόνος κυλάει αργά για τον Δημήτρη Κόκοτα.

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Μαίρη Λίντα – Καρδιοχτύπησε τους συγγενείς της

Καρδιοχτύπησε συγγενείς και φίλους η μεγάλη ερμηνεύτρια και «μούσα»...
spot_img



Μποζουκια Αθηνα