Με… Τάξη, Ασφάλεια και λαθρομετανάστες!

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι (τρεις) νέοι αυτόνομοι κλάδοι.

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου για την πλήρη αναδιάρθρωση των Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο αλλάζει τα πάντα στην ΕΛ.ΑΣ., λόγω των συγχωνεύσεων που επιφέρει. Μεταξύ αυτών, προβλέπεται η κατάργηση των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, εκτός από εκείνες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο νόμου προβλέπει να δημιουργηθούν τρεις αυτόνομοι μεταξύ τους κλάδοι: της Τάξης (στον οποίο θα περιληφθεί η Δημοτική Αστυνομία), της Ασφάλειας (στον οποίο θα υπάγονται η Αντιτρομοκρατική, το οργανωμένο έγκλημα και το ηλεκτρονικό έγκλημα) και τέλος ο κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα επιτελείο δομής και λειτουργίας των τριών κλάδων, με σκοπό την πιο ευέλικτη λειτουργία της Αστυνομίας. Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην εκπαίδευση των αστυνομικών και των πυροσβεστών, ενώ οι αντίστοιχες σχολές θα είναι συνδεδεμένες με σχολές των ΑΕΙ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η επαναφορά παλαιών μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως είναι τα τοπικά συμβούλια πρόληψης της εγκληματικότητας, τα οποία θα ελέγχονται από ένα κεντρικό συμβούλιο, ώστε να υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ψηφιακή ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια είναι ο πολίτης να εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί από το σπίτι του. Με την ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους των υπηρεσιών και των αρχείων, θα είναι δυνατόν το αίτημα ή το πρόβλημα που έχει εκθέσει ηλεκτρονικά ο πολίτης να τακτοποιείται σχεδόν αυθημερόν, ενώ θα μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει ακόμη και μηνύσεις με ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος, θα συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα, ενώ τη γραφειοκρατική δουλειά θα αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ., ώστε το αστυνομικό προσωπικό να ριχθεί στη μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.

Αποκλειστικό! «Μασκέ» απιστία από διάσημη τραγουδίστρια με παντρεμένο επιχειρηματία

Είναι αδύνατον να χωρίσουν, παρά τα δεκάδες εμπόδια και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο παράνομος δεσμός τους!

Έμυ Λιβανίου: Νυχτοπερπάτησε με τον εφοπλιστή σύντροφό της, Πέτρο Παππά

Η Έμυ Λιβανίου με τον σύντροφό της, Πέτρο Παππά έκαναν βραδινή έξοδο.