Μια μεγάλη αγκαλιά για την Αναστασία

Ολο το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός στήριξε οικονομικά το επτάχρονο κορίτσι ώστε να αποφύγει την τύφλωση.

Μία εντεκάδα όλο Ελληνες, μεταξύ των οποίων οι Νταλακούρας και Μπελεβώνης, παρατάχθηκε και κατάφερε να ενισχύσει την οικογένεια ενός επτάχρονου κοριτσιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια των ματιών και κινδυνεύει με τύφλωση, καθώς σήμερα ξεκινάει το ταξίδι προς την ελπίδα. Η μικρή Αναστασία από την Αβόρανη Αγρινίου υποφέρει από οπτική νευροπάθεια και έχει κριθεί αναγκαία η νοσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ προκειμένου να μη χάσει το φως της.


Το κόστος του ταξιδιού και της νοσηλείας ήταν μεγάλο και η οικογένειά της αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά. Για τον λόγο αυτόν κινητοποιήθηκαν οι συμπολίτες της αλλά και φορείς όπως η ΠΑΕ Παναιτωλικός, που διεξήγαγε φιλικό αγώνα μεταξύ ομάδας του Παναιτωλικού με παιδιά από τα τμήματα υποδομής (Κ20), ενισχυμένη με επαγγελματίες και αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα επιλέκτων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Αιτωλοακαρνανίας.


Το κοριτσάκι παρακολούθησε μαζί με τους δικούς του το παιχνίδι, που έληξε ισόπαλο 0-0, με τους αγωνιζόμενους πάντως να προσφέρουν θέαμα και τους θεατές να δείχνουν την ευαισθησία τους και να ενισχύουν την προσπάθεια γεμίζοντας το γήπεδο. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος της συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται για να μεταβεί η μικρούλα στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που απειλεί την όρασή της.


Την περασμένη Πέμπτη η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε ότι συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό. Χρήματα πρόσφερε τόσο ο κόσμος όσο και ο πρόεδρος, αλλά και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της αγρινιώτικης ομάδας κι έτσι η επτάχρονη θα ταξιδέψει στην Αμερική για να υποβληθεί στην απαιτούμενη επέμβαση.


ΠΑΕ: «Το αίσθημα αλληλεγγύης παραμένει ισχυρό»


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με ιδιαίτερη χαρά κάνει γνωστό στους φιλάθλους ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της μικρής Αναστασίας στέφτηκε με επιτυχία. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και στήριξαν ηθικά και υλικά την πρωτοβουλία. Ολους όσοι συνεισέφεραν στην κοινή προσπάθεια και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια της Αναστασίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


»Αποδείχτηκε ότι σε αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον αδύναμο συνάνθρωπο παραμένει ισχυρό. Η κοινωνία πρόσφερε απλόχερα αυτό που αρνείται να δώσει σε ένα 7χρονο κοριτσάκι, το οποίο κινδυνεύει να χάσει την όρασή του, η “κρατική πρόνοια” (ως έχει υποχρέωση) ή άλλοι θεσμικοί φορείς. Ευχόμαστε στην Αναστασία, που το Σάββατο ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία, να επιστρέψει απόλυτα υγιής κοντά μας».


Η τοπική κοινωνία του Αγρινίου είναι ενθουσιασμένη από τη συγκέντρωση των χρημάτων και οι ευχές όλων θα συνοδεύσουν τη μικρούλα και την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα της, η κυρία Λαμπρινή, ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να μπορέσει η κορούλα της να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι ελπίδας. Η ίδια είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, όταν είχε αναφέρει πως αποφάσισε να βγει στην τηλεόραση για να γνωστοποιήσει το θέμα, αφού δεν έβρισκε ανταπόκριση από πουθενά:


«Η Αναστασία μου είναι δυνατή. Ρωτάει συνέχεια “πότε θα φύγουμε, μαμά, να πάμε στην Αμερική, να γίνει καλά το ματάκι μου;”. Ολο αυτό είναι γολγοθάς, αλλά η πίστη μου είναι μεγάλη. Είναι ένας σταυρός που όμως θα επιστρέψουμε και θα βγούμε δυνατοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Μπήκαν μόνοι τους στη μαύρη λίστα

Χείμαρρος ο Βασίλης Λαζαρίδης στο vidcast «Bedtime Stories»Στο φως...