Πρόκληση από φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ!

Παρενόχληση πλοίου που έκανε έρευνες στην περιοχή.

Αυτό που ανησυχούσε την ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε να εκδηλώνεται στην ανατολική Μεσόγειο. Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess», που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, καταδιώχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τουρκική φρεγάτα «Giresun», η οποία συνοδεύει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο «Barbaros», με την αιτιολογία ότι μπήκε σε ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε το επεισόδιο, επικαλούμενος ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, ωστόσο στη συνέχεια είπε πως αναμένεται επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση για το θέμα τις επόμενες ώρες. «Φραστική ήταν η παρενόχληση του νορβηγικού σεισμογραφικού πλοίου “Princess” από τουρκική φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, βορείως των δύο οικοπέδων όπου δραστηριοποιείται η γαλλική εταιρεία Total» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, το περιστατικό παρακολουθούσαν οι κυπριακές Αρχές, οι οποίες ήταν σε διαρκή επικοινωνία με το σκάφος της Total. Η τουρκική φρεγάτα, πρόσθεσε, διά ασυρμάτου κάλεσε το πλοίο της Total να εγκαταλείψει την περιοχή.

Ο Κύπριος ΥΠ.ΕΞ. δήλωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Εθνη για την τουρκική συμπεριφορά τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβληματίσει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ όσο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δηλώνουν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν. Ο υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η Τουρκία ακολουθεί τους τελευταίους μήνες την τακτική, μέσω προκλήσεων και απειλών, προκαλεί εντάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, «την 1η Φεβρουαρίου 2014, στις 18.40, το υπό νορβηγική σημαία ερευνητικό πλοίο “Princess”, το οποίο διεξήγαγε τις έρευνές του ανατολικά της νήσου Κύπρος, μπήκε σε θαλάσσια ύδατα που είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα. Επειτα από προειδοποίηση της τουρκικής φρεγάτας “Giresun”, η οποία βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου, στις 23.50 διασφαλίστηκε η αποχώρησή του από τα θαλάσσια ύδατα, τα οποία είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.

Αποκλειστικό! «Μασκέ» απιστία από διάσημη τραγουδίστρια με παντρεμένο επιχειρηματία

Είναι αδύνατον να χωρίσουν, παρά τα δεκάδες εμπόδια και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο παράνομος δεσμός τους!

Έμυ Λιβανίου: Νυχτοπερπάτησε με τον εφοπλιστή σύντροφό της, Πέτρο Παππά

Η Έμυ Λιβανίου με τον σύντροφό της, Πέτρο Παππά έκαναν βραδινή έξοδο.