Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

UFΟ ισοπέδωσαν τα Χανιά!

Κάνει θραύση στο διαδίκτυο το βίντεο-υπερθέαμα 33χρονου, με την πόλη να παραδίδεται στο έλεος εξωγήινων.

Τα Χανιά δέχτηκαν επίθεση από UFO! Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, το λιμάνι και η παλιά πόλη των Χανίων καταστράφηκαν από την ανελέητη επίθεση εξωγήινων, οι οποίοι με διαστημόπλοια, φλογοβόλα και ακτινοβόλα όπλα ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Αράχνες-γίγαντες και σιδερένιες σφαίρες σε μέγεθος πολυκατοικίας μετέτρεψαν την κρητική πόλη σε βομβαρδισμένο τοπίο, προκαλώντας τρόμο και πανικό σε ντόπιους και τουρίστες. Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν πραγματικότητα, αλλά αποκύημα της φαντασίας του Χανιώτη Αντώνη Τζατζάνη!


Το βίντεο που δημιούργησε ο νοσηλευτής και μέλος της κινηματογραφικής ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι εξαιρετικό και πέρα για πέρα ρεαλιστικό και για τον λόγο αυτό έχει κάνει τον γύρο του ίντερνετ αποκτώντας χιλιάδες views.


«Ενα ήρεμο απόγευμα εκμεταλλεύτηκαν οι εχθροί της ειρήνης και ετοίμασαν επίθεση». Με αυτές τις λέξεις προλογίζει ο 33χρονος το βίντεό του, διάρκειας 2 λεπτών και 41 δευτερολέπτων. Ακολουθούν φωτιές και βόμβες λέιζερ που ρίχνει ένα διαστημόπλοιο στο λιμάνι, ενώ μέσα σε ένα δευτερόλεπτο καταστρέφεται ο φάρος-σήμα κατατεθέν της πόλης που επί πέντε αιώνες στέκει αγέρωχος στο παλιό λιμάνι των Χανίων!


Τεράστιοι βράχοι πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ γιγαντιαία σιδερένια ρομπότ-εξωγήινοι πυροβολούν σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές, οχήματα εκσφενδονίζονται σε διάφορα σημεία, ενώ η παλιά πόλη καταποντίζεται από βροχή πετρωμάτων. Σε ένα μέρος του βίντεο πέφτει μια τεράστια σιδερένια σφαίρα, βάρους πολλών τόνων, στο σημείο όπου περνάει ένας άνθρωπος. Τέλος, ένα ελικόπτερο πέφτει και ανατινάζεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών, ενώ την εμφάνισή της κάνει και μια γιγαντιαία αράχνη-δολοφόνος!


Οπως είπε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Τζατζάνης, «το βίντεο αυτό με τίτλο “Στόχος επίθεσης τα Χανιά!!!” είναι δημιουργία δύο ωρών και φτιαγμένο όλο από τέσσερις εφαρμογές στο κινητό μου. Ο στόχος ήταν να δοκιμάσω τις εφαρμογές και να αποδείξω στους φίλους μου πόσο εύκολο και σχεδόν χωρίς κόστος είναι να δημιουργήσεις εντυπωσιακά υπερθεάματα.


Απουσιάζουν όμως το ύφος και το ήθος, όπως πιστεύω ότι συνηθίζεται στις περισσότερες ταινίες δράσης. Μετά τη μεγάλη δημοτικότητα του βίντεο, άρχισε να με προβληματίζει το γεγονός ότι ένα μικρό και πρόχειρο δημιούργημά μου ξεπέρασε τις 8.000 προβολές μέσα σε διάστημα ενός Σαββατοκύριακου, σε αντίθεση με τις έξι ταινίες που δημιουργήσαμε στην κινηματογραφική ομάδα της μητρόπολης, οι οποίες δεν έχουν την ίδια ανταπόκριση στο διαδικτυακό κοινό! Ταινίες ποιοτικές, φτιαγμένες με μεράκι, ιδρώτα, αληθινό εθελοντισμό και με προσεγμένο, ουσιαστικό σενάριο».


Οι έξι ταινίες μικρού μήκους από την εθελοντική ομάδα


Η πρώτη ταινία, «Η εικόνα», αφορά την επέτειο του ’40 και είναι ουσιαστικά η ιστορία μιας εικόνας την περίοδο του πολέμου (25′). Η δεύτερη είναι η «Αποθήκη της ελπίδας» και είναι μισή ντοκιμαντέρ και μισή ταινία. Ξεκινάει με τις ιστορίες δύο ηλικιωμένων των Χανίων που μιλούν για τις δυσκολίες της κρίσης κατά τον πόλεμο του ’40. Ακολουθεί η ιστορία κάποιων παιδιών που απομονώθηκαν σε μια αποθήκη και προσπαθούν να επιβιώσουν στην Αθήνα την εποχή της μεγάλης πείνας (23′).


Η τρίτη είναι το «Θυμάμαι» και αφορά την καταστροφή της Χίου (45′). Η τέταρτη είναι το «Πρωτοχρονιάτικο παραμύθι» και αφορά τα Χριστούγεννα, μια σύγχρονη ταινία με το σενάριο να αποτελεί διασκευή του ομώνυμου διηγήματος της Πηνελόπης Δέλτα.


«Χατζή-Οσμάν Πασάς» είναι η πέμπτη ταινία και μιλάει για την ιστορία του γενικού διοικητή Κρήτης τη διετία 1812-1814 (50′). «Είναι πολύ ωραία ιστορία και την ανακαλύψαμε στο βιβλιοπωλείο του δήμου» λέει ο Αντώνης Τζατζάνης. Η τελευταία ταινία, τα «Βήματα ψυχής», είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.


Μιλάει για τους ανθρώπους που 73 χρόνια μετά το πατριωτικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους κατακτητές αναδεικνύονται ήρωες μέσα από τις δυσκολίες και τις μάχες και αγωνίζονται γενναία για τα ιδανικά της πατρίδας μας.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...