Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Χριστούγεννα με εκπλήξεις* από το XMAS Calendar του opaponline.gr

Η Χριστουγεννιάτικη διάθεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο με το XMAS Calendar...

ΟΠΑΠ: Φρέσκια και δυναμική καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με Χριστουγεννιάτικη διάθεση

Η προστασία των παικτών και η υπεύθυνη διασκέδαση στο...

Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητάει η συντρηπτική πλειοψηφία στον «Guardian»

Αριστος πρεσβευτής του πάγιου ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αποδεικνύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Αριστος πρεσβευτής του πάγιου ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αποδεικνύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Δύο δηλώσεις σε διάστημα λίγων ημερών υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων που έκλεψε ο λόρδος Ελγιν ήταν αρκετές ώστε η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» να ξεκινήσει διαδικτυακή δημοσκόπηση. Κι ενώ χθες το μεσημέρι το ποσοστό του «ναι» για την επιστροφή των Γλυπτών έφτανε περίπου το 70%, αργά το βράδυ η ψαλίδα είχε ανοίξει πολύ ξεπερνώντας το 85%.

«Eχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα;» είναι η ερώτηση που απευθύνεται στους διαδικτυακούς αναγνώστες της εφημερίδας. Στη δημοσκόπηση μπορεί να ψηφίσει όποιος θέλει μπαίνοντας στη διεύθυνση

http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll. Η δημοσκόπηση ολοκληρώνεται αύριο.

Ο Κλούνεϊ σε διάστημα μιας εβδομάδας τάχθηκε δημόσια δύο φορές -τη μία στο Λονδίνο- υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ζήτησε μάλιστα να διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση για το θέμα επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί, όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί, έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που βρισκόταν στην κατοχή τους. Την άποψη του ηθοποιού, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του υπέρ δίκαιων αιτημάτων και αγώνων, συμμερίστηκαν και άλλοι συνάδελφοί του, ανάμεσα στους οποίους ο Ματ Ντέιμον και ο Μπιλ Μάρεϊ. Ο τελευταίος είπε μάλιστα ότι τα Γλυπτά είχαν καλή διαμονή στη Βρετανία, τώρα όμως πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...



Μποζουκια Αθηνα