Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

O «Mπαλούρδος» πήρε φύλλο πορείας για τον Παράδεισο

❱❱ Ο αγαπημένος ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης «έφυγε» στα 61 του νικημένος από τον καρκίνο«Αγαπούλα», καλό Παράδεισο! Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Τάκη Σπυριδάκη. Ο δημοφιλής ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, που έβαλε τη σφραγίδα του στις θρυλικές ταινίες «Λούφα και παραλλαγή» και «Γλυκιά συμμορία» αλλά και στον ρόλο του προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας σε πασίγνωστη διαφήμιση, δεν κατάφερε τελικά να νικήσει τον καρκίνο. 

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 61 ετών. Πάλευε σκληρά με την αρρώστια από το 2016 και, μόλις αισθανόταν λίγο καλύτερα, επέστρεφε πάντα στο σανίδι που τόσο πολύ αγαπούσε, στην παράσταση «Αγριος Σπόρος», η οποία έμελλε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του στο θέατρο.

Ο λαοφιλής ηθοποιός, ο οποίος γεννήθηκε στην Αίγινα τον Φεβρουάριο του 1958, απασχολούσε τα μέσα ενημέρωσης κυρίως με τη δουλειά του. Μολονότι είχε μια έντονη ζωή, ήταν πάντα φειδωλός για τα προσωπικά του στις συνεντεύξεις που σπάνια έδινε. «Ηθελα να φύγω από το νησί. Δεν με πίεζε κάτι, δεν με βασάνιζαν οι γονείς μου, ούτε ήταν αδιάφοροι.

Ήμουν ανεξάρτητος χαρακτήρας. Αναγνώριζαν την ιδιαίτερη σχέση που είχα με τη γιαγιά μου. Την κοπανούσα και πήγαινα σπίτι της, στην Παλιά Κοκκινιά. Κάποια στιγμή βαρέθηκαν να με κυνηγάνε και με άφησαν ήσυχο. Όταν πέθανε η γιαγιά, δεν επέστρεψα. Ήμουν 14 ετών» είχε πει στην «Espresso» σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στις αρχές του 2017.

Η συνέχεια τον βρήκε να φοιτά σε νυχτερινό σχολείο και παράλληλα να δουλεύει για να βγάζει το μεροκάματο. Πέρασε από ξυλουργεία, οικοδομές και εστιατόρια, για να καταλήξει να σερβίρει ποτά πίσω από την μπάρα.

Αυτό ήταν το κύριο επάγγελμά του μέχρι να βγάλει τη σχολή του Εθνικού, την οποία -όπως εξήγησε στην ίδια συνέντευξή του- τελείωσε ουσιαστικά αλλά όχι και τυπικά λόγω της ταινίας «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη.

«Μια φίλη μου είχε αφήσει στο γραφείο του Νίκου Νικολαΐδη μια φωτογραφία μου κι εκείνος έψαχνε ήρωες για τη “Γλυκιά συμμορία”. Με πήρε τηλέφωνο, αλλά το Εθνικό απαγόρευε στους μαθητές να παίζουν. Αυτό ήταν άδικο, γιατί η ταινία θα έβγαινε στο τέλος της μαθητείας μου» είχε αναφέρει. Φυσικά προτίμησε την ταινία. Αλλωστε «ταινίες υπάρχουν λίγες, σχολές υπάρχουν πολλές», όπως έλεγε κι ο δάσκαλός του Τάσος Λιγνάδης. Το οξύμωρο είναι πως οι καθηγητές του από το Εθνικό που αντέδρασαν ήταν στην επιτροπή που τον βράβευσε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στο εν λόγω φιλμ. 

14 15 f3 glykeia symmoria

Η συνέχεια βρήκε τον Τάκη Σπυριδάκη να κάνει άλλες 12 ταινίες, εκ των οποίων ξεχώρισαν οι «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη το 1984, στην οποία άφησε εποχή υποδυόμενος τον φαντάρο Μπαλούρδο, «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Μαύρο γάλα» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη κ.ά.

14 15 f2 loyfa kai parallagi

Είχε ταλέντο και στη σκηνοθεσία. Απόδειξη, το φιλμ μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας, τιμήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990, όπως επίσης η ταινία μεγάλου μήκους «Ο κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο, και κατέκτησε επτά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Για τη συγκεκριμένη ταινία, ωστόσο, χρεώθηκε και παραλίγο να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα. Γενικότερα η σχέση του με τα λεφτά δεν ήταν η καλύτερη. «Έφτασα πολλές φορές στη ζωή μου σε τέτοιο χάλι. Μπορεί να έφταιγα κι εγώ. Ζούσα μόνο με την τρέλα μου. Έκανα μια ταινία το 1994 και μετά παραλίγο να πάω φυλακή» έχει παραδεχτεί δημόσια.

Οι γάμοι και οι κόρες του

Εξίσου αποκαλυπτικός ήταν και αναφορικά με τη σχέση του με το ποτό. «Με το αλκοόλ τα πήγαινα πολύ καλά. Οποτε έβλεπα ότι πάει να με πάρει από κάτω, τα έφερνα έτσι που αντιστρεφόταν. Το είχα υπό έλεγχο» είχε πει. Οσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο «γλυκός συμμορίτης» είχε κάνει δύο γάμους και από τον δεύτερο είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Πρώτη φορά παντρεύτηκε στα 20 του χρόνια και χώρισε έξι μήνες μετά. Ο δεύτερος γάμος του κράτησε 20 χρόνια. «Οι κόρες μου και οι ταινίες μου είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου. Στις κόρες μου ήμουν πάντα δίπλα τους» είχε δηλώσει.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 10 το πρωί στον Αγιο Δημήτριο της πλατείας Λυσικράτους, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Ωστόσο, η οικογένειά του σε σχετική ανακοίνωσή της ζητεί από τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της κηδείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, τη θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε».

14 15 f4 0171 takis spiridakis stelios mainas themis mpazaka 1292016

Οι διαφημίσεις με τον «Πίου» και το «Αγαπούλα, πούλα» που έκαναν πάταγο

Μπορεί ο Τάκης Σπυριδάκης να παραδεχόταν σε συνεντεύξεις του πως έκανε για οικονομικούς λόγους την επιτυχημένη σειρά διαφημίσεων με τον πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας για λογαριασμό γνωστού δικτύου τηλεπικοινωνιών, ωστόσο δεν έκρυψε ποτέ πως τον βοήθησε πολύ και καλλιτεχνικά.

«Η διαφήμιση ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για μένα και περιέργως μου έκανε καλό και οικονομικά και καλλιτεχνικά. Μου επέτρεψε να παίξω έναν ρόλο και γι’ αυτό είχε επιτυχία. Ηταν καλοπαιγμένη και δεν ξιπάζομαι. Ρίχνω και χαστούκια στον εαυτό μου. Δεν είναι κάτι που απαξιώνω» θα δηλώσει στην «Espresso» το 2017, σημειώνοντας με γέλια ότι προτιμά τον χαρακτηρισμό «πρόεδρος» από εκείνον του «αγαπούλα».

Να θυμίσουμε ότι στο σποτ που άφησε εποχή ο Τάκης Σπυριδάκης υποδύθηκε έναν μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου που προσπαθούσε με δόλιους τρόπους να επηρεάσει τους πάντες υπέρ της ομάδας του.

Συμπρωταγωνιστής του στη διαφήμιση εταιρίας ήταν ο θρυλικός… Πίου, το μαύρο πιστόλι, τον οποίο ο πρόεδρος προσπαθούσε να τον κλείσει ως μεταγραφή. «Αγαπούλα, πούλα» είναι μια από τις ατάκες του που έγιναν viral, ενώ ο Πίου είναι ακόμα και σήμερα σύνθημα στα χείλη οπαδών στην Ελλάδα.

14 15 f7 diafimisi agapoyla 5

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με το «τέρας»

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Σπυριδάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο ήταν γνωστό. Το πρώτο διάστημα κυκλοφορούσαν μόνο φήμες στα καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά στέκια. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017, ο ίδιος μίλησε για την περιπέτειά του σε late night εκπομπή στον ANT1.

«Έναν χρόνο πριν έμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας… Αλλά τι άγχος; Εκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε έναν γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Του είπα ότι είμαι μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να μη μιλάμε περιφραστικά, να μη μιλάμε με μισόλογα και να μου πει ό,τι είναι για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω και να πάρω τις αποφάσεις μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εν λόγω τηλεοπτική συνέντευξή του ο λαοφιλής ηθοποιός.

«Χτύπησα τέσσερα ουίσκι»

Ο ίδιος, μάλιστα, αποκάλυψε και τον τρόπο που αντέδρασε μετά. «Πήρα τη γυναίκα μου και πήγαμε σε ένα μπαράκι, χτύπησα τέσσερα ουίσκι απανωτά, κάπνισα κι ένα πακέτο τσιγάρα και είπα από μέσα μου μερικά πράγματα, δεν τα εξομολογήθηκα σε κανέναν. Όταν πήγα σπίτι, ζήτησα απλώς να δω τα παιδιά μου, να κάνουμε μια κουβέντα για να μην τους έρθει απότομα» είπε.

Όσο για το διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο. «Πενήντα δύο μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τα είδα όλα. Εκείνο που με έκανε πολλές φορές να δακρύσω ήταν οι συνάδελφοι που ήταν δίπλα μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν συνέχεια εκεί, καθόταν σε μια καρέκλα ο άνθρωπος και ξενυχτούσε, που μέχρι τότε είχαμε πει μόνο ένα γεια. Ηταν συγκινητικό, που μάλλον σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια κάτι καλό έχω κάνει σε αυτό τον χώρο» σημείωσε συγκινημένος.

14 15 f6 5867 papadopoylos spiridakis 11112017

offer


{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...